FETÖ'ye çözüm MİT'te

Haftanın beş gecesi "FETÖ ile mücadele geyikleri" izliyoruz. Aynı yüzler, kanal farketmeksizin dolaşıyorlar. Ancak bir yıl sonra "Etikili Formül" Türkiye'nin gündeminde ortaya kondu. Hem de bir SETA -Hükümet kuruluşu-...

Haftanın beş gecesi "FETÖ ile mücadele geyikleri" izliyoruz. Aynı yüzler, kanal farketmeksizin dolaşıyorlar. Ancak bir yıl sonra "Etikili Formül" Türkiye'nin gündeminde ortaya kondu. Hem de bir SETA -Hükümet kuruluşu- mensubu tarafından; Eray Güçlüer.  Örtülü konuştu ama herkes anladı; "MİT, daha aktif hale gelmeli". Yani CIA gibi, MOSSAD tipi ve de SAVAMA tarzı. Üç ayrı devlete ait istihbarat kuruluşlarının yaptıkları "kesin temizlik". Devletlerine düşman olanları "ortadan kaldırma". Peki, bizim istihbarat bu işlere girmiyor mu? Ender de olsa, evet. Son yıllardan aklımızda kalan en önemli eylem Nehroz Hüseyin'in içinde bulunduğu aracın havaya uçurulması. Tabiî ki MİT yetkililerinin ortaya çıkıp "Bizim işimiz" diyecek halleri yoktu. Bu kuruluşun fedakar mensupları özellikle Güneydoğu'da, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde epey kayba uğradı. Bu işlerden anlayanlar, isimsiz ve kuruluşu açıklanmadan defnedilen kahramanları hatırlarlar. 

Yurtdışında ise kimi basın ateşesi kimliği taşır, kimi bir gazetenin basın kartını. Bir zamanlar bu konuda en popüler olan Hürriyet'ti. İngiltere'den Almanya'ya epey "örtülü kişi" barındırdı.

ASALA nasıl halledildi?

Bu listeye her kurumdan isimleri dahil edebiliriz. ASALA'nın Paris Temsilcisi Ara Toranyan'ı delil bırakmadan bomba ile halletmeye çalıştılar. Bir kaç saniye ile elden kaçırıldı. Sonra "KGB Formülü" ile operasyon tamamlandı. Gecikmeli olsa da amaca ulaşıldı. Eli kanlı ASALA'nın lideri Agop Agopyan Yunanistan'dan İtalya'ya giden feribotun içinde vurularak tarihin karanlık sayfalarına gömüldü. Agopyan'a İsviçreli bir tarih profesörü deniyordu. Elde bir tek vesikalık resminden başka bir şey yoktu. Onunla yola çıkılıp, işi bitirildi. İşte bu eylem ASALA'nın diplomatlarımıza yaptığı saldırıların bitişinde milattır.

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar