İki kişiye inat daha güzel kutlandı

Bana mı öyle geldi bilmiyorum. Ancak yanıldığımı sanmıyorum. Dünkü bayram kutlamaları için son yılların en anlamlısı diyebilirim. Atatürk'ü daima sevgi ve saygıyla yad eden kanallara "Eh işte diye...

Bana mı öyle geldi bilmiyorum. Ancak yanıldığımı sanmıyorum. Dünkü bayram kutlamaları için son yılların en anlamlısı diyebilirim. Atatürk'ü daima sevgi ve saygıyla yad eden kanallara "Eh işte diye geçiştiren" ekranlar da ilave olmuştu. Kimi gazetelerin sadece Cumhuriyet Bayramları'nda dağıttıkları Türk bayraklarını 19 Mayıs'ta verdiklerine tanık olduk. Anlaşılan, iki Atatürk düşmanlığı ile geçinenin yeni saldırısı, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'na güç verdi. Duyguları tazeledi. Uzun süredir belki de ilk kez Atatürk karşıtlarının sesi soluğu çıkmadı. Devleti yönetenlerin, Cumhuriyeti kuranların anne ve eşlerine sahip çıkışının bunda katkısının büyük olduğu kesin. Dilerim, bu 19 Mayıs bundan sonrakiler için milat olur.

***

Gezi ve kurultay

Televizyonlardaki bilindik tartışmalar ikiye bölündü. Washington seyahati konuşulmaya devam ederken Ak Parti'nin "Değişim Kongresi" ön plana çıktı. Malum yarın partinin anahtarı asıl sahibine teslim edilecek. Kurullardan, bakanlara kadar değişiklikler kaçınılmaz. Bilindiği gibi 2019'da Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı seçilecek. Erdoğan'ın amacı, sürpriz bir gol yememek. Muhalefet ise bunu gerçekleştirme peşinde.

Erdoğan'ın daha düne kadar "fırça attığı" TÜSİAD'da yaptığı konuşmayı "kucaklayıcı" bulduğumu söyleyebilirim. İçinden mi geldi yoksa, seçim taktiği mi karar sizin. İş adamlarından farklı düşüncesi AB ile ilişkilerdi. Bu konuda haklılık payı vardı. Hangi ülke tam üyelik için 54 yıldır kapıda bekletilmekte? Bu konuda Dr. Ruşen Gültekin'in yorumuna dikkatinizi çekmek istiyorum; "Durum imtiyazlı ortaklığa gidiyor. Galiba sonunda Merkel'in dediği olacak".

***

Trump/Erdoğan

Yaşar Usluer'in son e-postasını dikkate değer buluyorum. Biraz kısaltarak sunacağım:

' * Sizin de belirttiğiniz gibi Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi, yandaş gazete ve yazarların abarttığı kadar başarılı geçmedi. ABD terör örgütleri YPG/PYD ve PKK'ya silah yardımını durduracağını söylemedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar