Ses çıkmazsa "yola devam"!

Mehmet Uçumlar, Şükrü Karatepeler davul-zurna çalarak "eyalet sistemi"ni ilan ederken Erdoğan'ın gıkı çıkmadı. Ne zaman ki referandum ortağından sert çıkış geldi, açıklama yaptı. "Bu...

Mehmet Uçumlar, Şükrü Karatepeler davul-zurna çalarak "eyalet sistemi"ni ilan ederken Erdoğan'ın gıkı çıkmadı. Ne zaman ki referandum ortağından sert çıkış geldi, açıklama yaptı. "Bu sisteme en başta ben karşıyım" dedi. İnanalım mı? Haftalardır Türkiye'yi eyaletlere bölen demeç yağmurunda kendisinin payı yok mu? Ak Parti'de hiç kimse reisin izni olmadan böylesi çıkışta bulunamaz. Erdoğan'ın yıllardır uyguladığı taktik bu. Çetrefilli işleri önce yakın çevresine söyletiyor sonra gelen tepkileri kefeye koyup devam ediyor. Ya da vitrinden kaldırıyor. Kanımca bu defa da aynı yolun denendiği şeklinde. Devlet Bahçeli'nin "Bunlar Ak Parti'yi sabote ediyor" şeklindeki görüşüne ilkokul çocukları inanmaz. Doğru olan bu söylemlerin "iç pazarlıklarla, kamuoyuna sunulduğu". Yarın oy verirken herkesin dikkate alması gereken "Türkiye'nin eyaletlere bölünebilmesi gerçeğidir". Ülkesini sevenler mührü basarken bunu akıllarından çıkarmamalı.

Dünyadan haberi yok

MHP Genel Başkanı, sadece parti içi muhalefet ve Meral Akşener'le ilgili sorulara sinirlendi. Bu arada ihraç edilecek bir ismi daha öğrendik; "Kadir Koçdemir". O da topun ağzında. En uzak ihtimalle seçimde listeye alınmaz.

Bahçeli başkan yardımcılarının sayısından habersiz. "En fazla üç olur" demekle yetindi. Başkan vekili olacağı söylentilerini yalanladı. "Partili Cumhurbaşkanı" konusuna desteğini yanında getirdiği gazetelerle açıkladı. Bunlar Ulus gazetesinin İsmet İnönü ile ilgili tarihi nüshalarıydı. Mutlaka tarih profesörü yardımcısı Semih Yalçın hazırlamıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar