Siyasette kalite

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, emeklerinin karşılığını kısa sürede aldı. Yeni görevi, daha doğrusu ek işi TRT Yönetim Kurulu Üyeliği....

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Yıldırım, emeklerinin karşılığını kısa sürede aldı. Yeni görevi, daha doğrusu ek işi TRT Yönetim Kurulu Üyeliği. Tevekkeli değil katıldığı her ekran söyleşisinde "Hükümet Sözcüsü" gibiydi. Erdoğan başta tüm Ak Partililere laf edenlere anında çakıyordu. Siyasetçi Hoca'nın konuşmalarından birinde sarf ettiği şu sözleri asla unutmayacağım; "FETÖ'nün sebebi Kemalizm'dir"! Yıldırım, ilk genel seçimde kesinlikle milletvekili de yapılacaktır.

...

Bir başka "Sahibinin Sesi" Alev Alatlı. Vakti zamanında "sosyal demokratlık" onun için hafif kalırdı. Şimdi Külliye'nin has ismi. Cumhurbaşkanı'nın gezilerine mutlaka davet ediliyor. Alatlı'nın unutamadığım yanı intihalciliği. Şair Yusuf Yanç'ın "Karamanoğlu Mehmet Bey'i Arıyorum" isimli dizeleri için "benim" demesini aklımdan çıkaramıyorum. Hürriyet'e demecinde "Bu şiir benim" deyişi hâlâ belleğimde. Madem ki müellifi kendisi, ne zaman nerede yayınlanmış, açıklasın!

MHP'nin Üç Silahşorları

Devlet Bahçeli son grup konuşmasında, pes dedirtti. "Evet"i savunmak için malzemesinin kalmadığı belli oldu. O da Başbakan Yıldırım'dan intihal yaptı; "Perinçek mi yoksa Erdoğan mı? Tabii ki Erdoğan'ı tercih edeceğim. Evet diyeceğim". Bu tarihi konuşmayı yaptığı sırada, dinleyenlere dikkat ettim. Üç milletvekili yine yan yana oturuyordu. Bahçeli'nin konuşmasının her bölümünde ayağa fırlayıp alkışladılar. "Bravo" çekmeyi unutmadılar. Devlet Bey'i bunların yağcılıklarının ayakta tuttuğu kesin. Bu gidişle jübilesi de yine bunların elinden olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar