Torunlara gelecek garantisi mi?

Anayasa değişikliği etiketi altında "başkanlık müzakereleri" devam ediyor. Kutsal ittifak -okurlarım bu yakıştırmayı beğendi- ilk günkü "acabayı çözdü". Sık sık eskrim, zaman zaman boks...

Anayasa değişikliği etiketi altında "başkanlık müzakereleri" devam ediyor. Kutsal ittifak -okurlarım bu yakıştırmayı beğendi- ilk günkü "acabayı çözdü". Sık sık eskrim, zaman zaman boks eskivleri devam etmekte. Dediğim gibi, bu iş Ak Parti-MHP koalisyonunun hazırladığı şekilde sonuçlanacak. Arzulanan kötüye giden ekonomiyi daha fazla batırmadan referandum sandığını yakalamak. O zaman "Tek Adam" dönemine hazır olmalıyız. Bu defa Şevket Süreyya Aydemir yok ama, bir sürü yazar adayı var. Bunların hepsi "Yağcılarda İnecek Var" ekibinden. Hangi kanalı çevirseniz sürüsüyle karşınızda. Bakarsınız bu kez 5-10 kalemden birden "Tek Adam" yazılır. Belki de şimdiden hazırlamaya başlayanlar vardır. Cülus bahşişi paylaştırılır. Üslupta korkum "demokrasi kültürü" yerine "şiddet kültürü"nün tercih edilmesi.

Tuhaf bir araştırma sonucu ANAR'dan geldi. Bu kuruluşun anketinden çıkanlara bakın:

* Anayasa değişikliğini tam anlamıyla bilenlerin oranı yüzde 14.

* Yüzde 85 ise hiç ilgilenmiyor. Geride kalan yüzde 1'in ne yaptığı meçhul.

Demek ki eski deyimle "Kahir Ekseriyet", ülkenin nereye gittiğine aldırmıyor. Umurlarında değil. Bunlar gamsız takımı. Yani çok yaşayanlar. Türkiye'de ömrün uzadığının kanıtı.

Önemli bir sav

Çok sevdiğim bir arkadaşımla, seçilme yaşının 18'e indirilmesini enine boyuna tartıştık. Önce bunun ceza yaşı da olduğu üstünde durduk. Suç işlendiğinde bu gruba mevcut yasayı indirimsiz uyguluyoruz. Demek ki Milletvekili seçilmek için aynı uygulamaya geçilecek. Tam bu sırada içimdeki şüphe dışarı çıktı. "Buna neden gerek duyulduğu" sorusu ile yeni başlık açtık. Sonunda fikir birliği oluştu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar