Yontulmamış Taş Devri

Emre Ulaş'ın karikatürlerine bayılıyorum. İsmi "Tarih tekerrürden ibarettir"in belgesi sanki; "Cilalı Taş Devri." Benim binlerce harfle ifadeye çalıştığımı o, kalem ve fırçasıyla gayet net...

Emre Ulaş'ın karikatürlerine bayılıyorum. İsmi "Tarih tekerrürden ibarettir"in belgesi sanki; "Cilalı Taş Devri." Benim binlerce harfle ifadeye çalıştığımı o, kalem ve fırçasıyla gayet net anlatıyor. Yeniçağ'a saldırı, beni böylesi girişe zorladı. Kamera görüntüleri incelenince, tetikçilerin toplam sayısı 20-25. Yaşları "çocuk mahkemelerinin görev sahası"nı işaret etmekte. Klasik olarak provokasyon demem lazımken organizasyonun adına şimdilik "dolduruş" deyip, bekleyeceğim. Bu kadar genç irisinin yakalanması zor olmayacak. Hani polisin operasyonlarına isim takılır ya, bununki benden; "Yontulmamış Taş Devri".

Öncelik sosyal medyanın

Yeniçağ'a taşlı sopalı saldırı haberleri önce sosyal medyadan duyuldu. Ardından NTV'de alttan yazı olarak geçildi. Daha sonra tartışma programlarında gündem değiştirdi. En çarpıcı olan "Temel Hak ve Özgürlüklere Çözüm" başlıklı programda gelişti. CNNTÜRK'teki konuşmalarda hemen buna geçildi. Baktım da kınamayan yoktu. Ucundan kenarından sahipleneni görmemek sevindiriciydi. Yoksa şehit cenazesinde ana muhalefet partisi başkanının önüne mermi bırakıldığını unutmadım. Aynı siyasi oluşumun Başkan Yardımcısı'na sıkılan kurşunu da.

Özel kutlamamı ise Hürriyet'e ayırdım. Yeniçağ'a düzenlenen saldırının haber olarak hakkını çok iyi vermişlerdi. Buna "hâlden anlamak" demek haksızlık olur. "Dayanışma" olarak nitelendiriyorum. Dilerim tüm medyamıza örnek olur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar