"Yalancıdır Hep Aynalar"

Başlığımız Türk Sanat Müziği'mizin 3 ünlü bestekârından birine ait; Sadettin Kaynak. Beste en sevdiğim makam olan Kürdili Hicazkâr. Şarkının ilk dizeleri şöyle: "Yalancıdır hep aynalar...

Başlığımız Türk Sanat Müziği'mizin 3 ünlü bestekârından birine ait; Sadettin Kaynak. Beste en sevdiğim makam olan Kürdili Hicazkâr. Şarkının ilk dizeleri şöyle: "Yalancıdır hep aynalar, gir kalbime gör kendini." Biz de bazı ekranların sözden dönmelerine böyle bir yakıştırma yaptık. "Şampiyonlar Turnuvası CNNTÜRK'te" anonsları veriliyor. Hatta kendi gazetelerindeki televizyon sayfalarında yayın saatlerini açıklıyorlar. Sonra bir de bakıyoruz milleti iştahlandırdıkları maçlar şifreli, yani paralı kanala kaydırılmış. Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesi rezalete tanık olamazsınız. Üstelik siz isminizin önünde "Uluslararası"yı barındırıyorsanız. Baştan hesabınızı kitabınızı yapmazsanız kocaman bir yalancı sıfatını hak etmişsinizdir.

...

Yazlık beste laflarının sıkça edildiği dönemdeyiz. Dokuz-sekizlik ritimle çalınan her şarkı bu sınıfa girmekte. Bülent Serttaş'ın söylediği "Gel gidelim Alaçatı'ya" bunlardan. Zaman zaman duyuyoruz biraz dikkatli dinleyince cover olduğunu anlıyorsunuz. Yani "yürütme"! Tavernaların "Fige, Fige"sine takla attırıp Alaçatı yapmışlar. Her çalındıkça gençliğimizin solisti Rodoslu Ali Payzanoğlu'nu hatırlıyoruz.

...

Turgay Başyayla Türk Halk Müziği'ne modernize folklor ekleyerek şöhreti yakaladı. Şimdilerde Show TV'de yemek programı da sunuyor. Her şeyine evet ama bir konuda itirazımız var; "Tek kaşığı 30 kişinin ağzına sokması." Yetmiyor her tabakta da kullanıyor. Başyayla'nın lezzet değil virüs dağıttığı kesin.

Akşam Sefası

TRT Müzik'te Samim Şenyüz'ün geride bıraktıklarına hüzünleniyorum. Örneğin İhsan Güvenç ile Utku Güdü'yü Pop Star yarışmasından alan Şenyüz'dür. Ayşen diye güzel sesli bir kızcağız vardı. Aynı şekilde transfer etmişti. Saç ektirmiş Nusret Yılmaz için artık eskilerden diyebiliriz. Melda Kuyucu'nun soyadına Kılıç eklendi. Mustafa Demiroğlu TSM yapımında Pop okuyan olmayı sürdürmekte. Mehsem, yeniden aile ismi Özşimşir'e dönüş yaptı. Esra İçöz sesi güzellerden. Alparslan Uğurgür'ün gözdelerinden. Toparlarsak TSM'nin gönlümüzdeki yeri özel.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar