Türk siyasetçilere Avrupa engeli

Almanya, Avusturya ve Hollanda, siyasilerin bu ülkelerde etkinlik yapmasına izin vermiyor. İzin verilmeyen kişiler Türkiye’nin siyasal karar alıcıları, bakanları ve hatta cumhurbaşkanı. İzin verilmeme biçimleri...

Almanya, Avusturya ve Hollanda, siyasilerin bu ülkelerde etkinlik yapmasına izin vermiyor. İzin verilmeyen kişiler Türkiye’nin siyasal karar alıcıları, bakanları ve hatta cumhurbaşkanı.

İzin verilmeme biçimleri farklı şekilde hayata geçiriliyor. Kiminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın Hollanda’da başına gelenler gibi fiziki engellemeler, alıkoymalar söz konusu oluyor. Başka örneklerde bakanların korumalarının ülkeye girişleri yasaklanıyor, böylece bakanlar da gidemiyor. Kiminde kişiler değil, etkinlik yasaklanıyor; bazı ülkelerde ise Türkiye izin istemeden diplomatik olarak izin verilmeyeceği bildirimi yapılıyor.

Bir bakanın “istenmeyen adam” ilan edilmediği sürece, başka bir ülkeye, hele ki Avrupa ülkelerine gitmek için izin alması gerekmiyor. Diplomasi, protokol ve güvenlik kuralları gereği bildirim yeterli; ki bu da zorunlu değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar