AB dağılacak, NATO bitecek!

Bu sözler, iki gün sonra ABD’de başkanlık koltuğuna oturacak Trump’a ait. Kehanetlerini daha çok sosyal medya üzerinden yapan yeni başkan, özellikle dış politikaya yönelik görüşlerini bu biçimde...

Bu sözler, iki gün sonra ABD’de başkanlık koltuğuna oturacak Trump’a ait. Kehanetlerini daha çok sosyal medya üzerinden yapan yeni başkan, özellikle dış politikaya yönelik görüşlerini bu biçimde açık ederek ABD’ye zarar vermekle suçlanıyor. Suçlayan ise muhtemelen yakında koltuğundan alınacak olan CIA başkanı.

Trump, CIA’nın başkanlık yarışında kendisi aleyhine işler yaptığı kanaatine sahip; CIA ise Trump’ın Rusya manipülasyon ve kaset şantajları yoluyla başkanlık yarışını göğüslediğini ima ediyor. Dolayısıyla ABD’de Obama dönemindeki devlet kadroları, “Trump’ı Rusya’nın adamı” olarak görüp düşmanla işbirliği yapan ya da yapmak zorunda kalan biri olarak değerlendiriyor.

Kaset meselesini muhtemelen ileride yeniden ele almak durumunda kalacağız. Bugün için ise Trump’ın hem CIA uyarılarına meydan okuyan tavrının devam ettiğini söylemek gerekiyor. Örneklerden birisi, iki gün önce İngiliz The Times gazetesi ile Alman Bild gazetesine verdiği röportaj. Seçilen iki gazete dikkat çekici, ancak röportaj yapanların kişilikleri daha da dikkat çekici.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.623 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.506 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.250 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar