Herkesi sınayan terör

Sürekli terörü konuşuyoruz; zaten teröre başvuranların beklentileri de bu. Yılın ilk saatlerinde yaşanan vahşetin ardından, seçilen hedefin, teröristin kolayca kaçıp gitmesinin ve daha bir dizi konunun geniş...

Sürekli terörü konuşuyoruz; zaten teröre başvuranların beklentileri de bu. Yılın ilk saatlerinde yaşanan vahşetin ardından, seçilen hedefin, teröristin kolayca kaçıp gitmesinin ve daha bir dizi konunun geniş kapsamlı olarak kamuoyunda tartışılması amaçlanmış. Eylemin en profesyonel yanı da, bir gece kulübüne saldırı yapıldığında buna nasıl tepkiler geleceğinin biliniyor olmasında.

Bu seferki terör eylemi, batılı ülkelerde ya da doğulu ülkelerdeki batılı yaşam biçimi sürdürülen çevrelerde yaşanan eylemlere benziyor. Dolayısıyla eylemi gerçekleştirenler, diğer ülkelerde ne mesaj vermek istiyorlarsa, Türkiye’de de aynı mesajı verdiklerini söylemiş oluyorlar.

Söz konusu mesaj, “batı yaşam formunun reddi”ni ima ederek radikal İslami bir işaret taşıyor. Hal böyle olunca da ilk bakışta, benzer terör saldırılarına maruz kalmış toplumları ve devletleri, radikal hareketler ve terörizmle mücadelede işbirliğine çağırıyor denebilir. Gayet tabi günümüz koşullarında bu mücadelenin görünür alanı Suriye, görünür muhatabı da DEAŞ.

Verilen karşılık önemli

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar