Ece’nin mektubu…

Ben bir Türk kızıyım… Yaklaşık bir yıldır (bir Avrupa ülkesinde) yüksek lisans eğitimimi sürdürüyorum. Her zaman ailemde ve bende ülkemizin geleceği ile ilgili endişelerimiz oldu. Ancak burada yaşamaya...

Ben bir Türk kızıyım… Yaklaşık bir yıldır (bir Avrupa ülkesinde) yüksek lisans eğitimimi sürdürüyorum. Her zaman ailemde ve bende ülkemizin geleceği ile ilgili endişelerimiz oldu. Ancak burada yaşamaya başladığımdan beri bu durum çok başka bir hal aldı.
Türkiye'nin tüm dünyanın gözünde ne hale geldiğini buradan çok daha iyi gördüm. 
Bir çok ülkeden öğrenciyle beraber eğitim alıyoruz. Ve her yeni tanıştığım, neredeyse her milletten insana Türk olduğumu söylediğimde, verdikleri ilk tepki “Sende mi ülkendeki diktatörlükten kaçıp kurtulmak istiyorsun?” oluyor.
İnanın insan burada “evet” diyemiyor.
Gerçeği bilsinler istemiyorum. 
Sadece gözlerimi kaçırıp “Memnun değilim” diye kekeliyorum. 
Hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığım, tarihi hakkında hiçbir şey bilmediğim Bangladeş vb. ülkelerden gelen insanlar bana acısınlar istemiyorum.
(……) 
Buraya ilk geldiğim günden beri, yurt dışında bulunan on binlerce genç gibi, amacım eğitimimi tamamlayıp ülkeme dönmek, bu rüyalarıma giriyor.
Bunu kime söylesem, özellikle AB ülkelerinin gençleri“Cinayetlere, canlı bombalara, antidemokratik baskılara rağmen mi döneceksin?” diyorlar.
Ülkemin “laik olduğunu” anlatmaya çalışıyorum, kelimeler yetmiyor…
Dilim dolanıyor…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ANISINA... Bir kadın gittiğinde… 08 Mart 2021 | 617 Okunma ANISINA... Direnme hakkı!.. 29 Kasım 2020 | 233 Okunma ANISINA... Gazetecileri vurmalı!.. 28 Kasım 2020 | 234 Okunma ANISINA... Ahtapot... 27 Kasım 2020 | 211 Okunma ANISINA... Cizlavet... 26 Kasım 2020 | 294 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar