Ant…

Başkan:“Sayın üye, sayın üye… Efendim yemin olarak tekbir getirmenizi anlıyoruz… Ama yemin metninde “Bir beyaz kuş geldi, dedi ki ey Resul” gibi bir ibare yok…”“E kuş gelmedi...

Başkan:
“Sayın üye, sayın üye… Efendim yemin olarak tekbir getirmenizi anlıyoruz… Ama yemin metninde “Bir beyaz kuş geldi, dedi ki ey Resul” gibi bir ibare yok…”
“E kuş gelmedi mi?..”
“Efendim geldiyse mevlid-i şeriftir o… Biz burada milli irade olarak ant içiyoruz…”

*

Başkan:
“Sayın üye Kürtçe yemin edildi, Arapça yemin edildi, engelli dili ile yemin edildi, Lazca yemin edildi, bir sayın üye Yasin okuyarak yemin etti… Siz Türkçe yemin edeceğim diyorsunuz, doğru mudur efendim?..”
“Doğrudur sayın başkan…”
“İyi ama güzel Türkçemizde hengomenlik, ingilgıldap, gaygıtsız, goruyucağıma, hilke, bağılı, timel gibi kelimeler yok efendim… Ayrıca ‘milletin bilinmez bütünlüğü’ bölünmez bütünlüğü şekliyle olacağı gibi, arkadaşlarımız metin içinde “lemonata” diye bir benzer kelime de bulamadılar…”

*

Başkan:
“Sayın üye, mikrofona söyleyin efendim, mikrofon nerede siz nerede… Sesinizin güzelce duyulması bakımından, yukarı çıkın efendim rica ederim…”
“Sayın başkan mikrofon yukarıda…”
“Hayır efendim mikrofon yerinde, sizi yemin ederken iki ayağınızı birden kaldırınca haliyle mikrofon yukarıda kaldı…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ANISINA... Bir kadın gittiğinde… 08 Mart 2021 | 614 Okunma ANISINA... Direnme hakkı!.. 29 Kasım 2020 | 232 Okunma ANISINA... Gazetecileri vurmalı!.. 28 Kasım 2020 | 230 Okunma ANISINA... Ahtapot... 27 Kasım 2020 | 210 Okunma ANISINA... Cizlavet... 26 Kasım 2020 | 293 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar