Birleşik Arap Emirlikleri FETÖ’ye para aktardı mı?

Birleşik Arap Emirlikleri’nin adını 15 Temmuz darbesinden sonra daha sık duyar olduk. Son dönemde Orta Doğu’da hangi taşı kaldırsanız altından BAE çıkıyor.. 15 Temmuz öncesinde de Türkiye...

Birleşik Arap Emirlikleri’nin adını 15 Temmuz darbesinden sonra daha sık duyar olduk. Son dönemde Orta Doğu’da hangi taşı kaldırsanız altından BAE çıkıyor.. 15 Temmuz öncesinde de Türkiye karşıtı safta yer alıyor ve kendini belli etmekten çekinmiyordu.
Peki BAE niye Türkiye’nin ayağına bu kadar dolanır oldu?
Türkiye karşıtı veya düşmanı kim varsa iletişime geçmesi artık kimseyi şaşırtmıyor.
Olay iletişime geçmekle de kalmıyor, sürekli onları örgütleme çabası içindeler.
Son dönemde yaşanan hiçbir şeyin görüldüğü gibi olmadığının altını çizelim..
Katar olayında da Birleşik Arap Emirlikleri’nin en ön safta yer aldığını görmekteyiz.
Güvenilir istihbarat kaynaklarından elde ettiğimiz bilgiler, ekonomik ve siyasi olarak da yaşanan her şeyin örtüştüğünü gösteriyor..
BAE denilince ardından da Muhammed Dahlan ismi karşımıza çıkıyor.
Kısaca Dahlan, Filistin’in eski İçişleri Bakanı. Yolsuzluktan yargılanmaya başlayınca Filistin’i terk etti ve Abu Dabi’ye yerleşti.
Mahmut Abbas, Arafat’ın zehirlenmesi olayında ve 2000 yılındaki Camp David görüşmelerinde Filistin aleyhine ajanlık yapmakla da suçladı Dahlan’ı..
İsrail’in kendi sözünü dinleyecek yönetimlerin işbaşına getirilmesi işlerinde bu Filistinliyi kullandığı Orta Doğu’daki önemli köşe başlarında dillendirilir.
Dahlan 15 Temmuz öncesinde de çok hareketliydi şimdi de öyle..
Neler mi yaptı:
1- BAE’nin fonladığı medya organları (Türkiye dahil) ile Erdoğan’la ilgili kötü algı oluşturma,
2- AK Parti ve Erdoğan muhaliflerine finansal destek sağlama,
3- PKK'ya destek verme, (Ama Katar Savunma Bakanı'nın söylediği gibi PKK’nın üst düzeyi ile görüşmediler.)
4- Ordu içinde Erdoğan muhaliflerinin oluşturulması ve desteklenmesi.
15 Temmuz gecesi BAE’nin fonladığı SKY News ve El-Arabia, darbenin başarılı olduğunu ve Erdoğan’ın yurt dışına kaçtığını son dakika olarak veriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Derin darbe.. 10 Haziran 2021 | 1.188 Okunma Dünya, Türk SİHA sistemlerini konuşuyor.. 09 Haziran 2021 | 744 Okunma Meral Hanım ne önerdiğinin farkında mı? 03 Haziran 2021 | 1.286 Okunma ‘Renklendirerek’ yapılan saldırılar.. 02 Haziran 2021 | 1.014 Okunma Ekrem İmamoğlu CHP’nin, Mansur Yavaş İYİ Parti’nin başına geçiyor.. 27 Mayıs 2021 | 5.682 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar