Emani cinayetini ırkçı saldırı olarak kabul etmiyorum…

Hatta suçlulardan birinin engelli bir kıza taciz suçundan yargılanıyor olması ve suçun çok basit bir şekilde “adi bir suç olduğu” ortadayken olay neden bu şekilde algılandı anlamlandıramadım....

Hatta suçlulardan birinin engelli bir kıza taciz suçundan yargılanıyor olması ve suçun çok basit bir şekilde “adi bir suç olduğu” ortadayken olay neden bu şekilde algılandı anlamlandıramadım. “Suriyelileri istemiyoruz!” sloganı ne kadar yanlışsa bu olayın müsebbibi olarak mültecilere önyargılı olan insanları görmek de yanlış.

Maalesef içimizde insana benzeyen bazı yaratıklar, kadın-çocuk-yaşlı demeden tecavüz edip öldürüyor.  Onlar için kurbanların milliyetinin bir önemi yok.  Tek dertleri “ç*kleri”  olduğu için hiç birinin gündemi takip ettiğini düşünmüyorum. 

Ülkemizde yaşayan mülteci bir kadının öldürülmesi hepimiz için utanç kaynağıdır. Kahraman bir milletken kahrolmuş bir millet olduk. Ama olayı bir ırkçı saldırı olarak kabul etmiyorum.

İki beyinsizin yaptığı caniliğin üzerinden Suriye politikasını konuşmak bizi çözüme götürmediği gibi birbirimize düşürmekten başka bir işe yaramaz.

Suriyelileri ülkemizde istemeyen insanları “Bu olay sizin yüzünüzden oldu!” diye suçlamak da saçmalık. Ne yani; Suriyeli bir kadın öldürülünce muhalefet suçlanıyorsa, Türk kadın öldürülünce de iktidar mı suçlu olacak?

Neden hiçbir şeyi sistem üzerinden tartışıp konuşamıyoruz bilmiyorum.  Mülteciler konusunda başta hükümet yanlış yapmıştır. Milyonlarca insana sınır kapısı açıldığında bir planlama yapılmamış, göçmen bakanlığı oluşturulmamış; böylece yük, sivil toplum kuruluşlarının ve vatandaşın omuzlarına bırakılmıştır. “Onlar Muhacir, biz Ensar olalım.” tavsiyesiyle vatandaş ve mülteciler baş başa bırakılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatice Cengiz Suudi Arabistan’a gitmeye cesaret edebilir mi? 05 Kasım 2018 | 7.721 Okunma Çağla Şikel ve Arda Turan’la ilgili önerim… 13 Ekim 2018 | 3.996 Okunma İrem Derici yalnız değil… 09 Ekim 2018 | 3.361 Okunma Engellilikte cinsel eğitim ve mahremiyet 04 Ekim 2018 | 4.347 Okunma Gündeş Zarrab 27 Eylül 2018 | 5.464 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar