Duyarlı insanlar mı kansere yakalanıyor?

"RELAY For Life", Amerikan Kanser Kurumu tarafından düzenlenen uluslararası bir etkinlik. 24 farklı ülkede, 4 milyondan fazla insana ulaşıyor.Ne mi yapıyorlar?Hastalığı yenmiş kişileri ve destekçilerini bir araya getiriyorlar....

"RELAY For Life", Amerikan Kanser Kurumu tarafından düzenlenen uluslararası bir etkinlik.

24 farklı ülkede, 4 milyondan fazla insana ulaşıyor.
Ne mi yapıyorlar?
Hastalığı yenmiş kişileri ve destekçilerini bir araya getiriyorlar.
Ben aslında "kanseri yenmiş" lafını pek sevmiyorum, çünkü o zaman kavram olarak "kanseri yenememiş" diye bir grup ortaya çıkıyor.
Sanki bazıları güçlü ve yeniyor, bazıları da güçsüz ve ezik, mağlup oluyor.
Oysa bence her şey; kanserin türü, ne kadar agresif olduğu ve nerede oluştuğuyla ilgili. Tabii ki ne kadar mücadele ettiğinin de önemi var ama pankreas kanseriyle meme kanseri de aynı şey değil!
Yani bazıları kısa çubuğu çekiyor, ne kadar güçlü olsalar da sonuç değişmiyor.

HAYAT VE UMUT İÇİN YÜRÜYORUM

"Relay for Life", kansere karşı farkındalığı artırmaya çalışan bir etkinlik. Ve tabii, hastalıkla mücadele için fon sağlamayı da amaçlıyor.
Faydalı bir şey yani.
Türkiye'de ilk kez 10-11 Ekim tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği'nin organizasyonuyla.
24 saat sürecek etkinliğe 5 bin katılımcı bekleniyor. Yürüyüşler yapılacak, "Hayat ve umut için yürüyorum" mesajları verilecek. Halka açık, ücretsiz kanser hakkında bilgilendirici seminerler düzenlenecek. Etkinlik sırasında toplanan bağışlarla, 'ÇAPA Tıp Fakültesi Onkoloji Servisi'ne ait araştırma bölümünün yenilenmesi planlanıyor.

NEVVAL SEVİNDİİKİ KEZ KANSER GEÇİRDİ

"Relay for Life", gazeteci Nevval Sevindi'nin başkanlığını yaptığı dernek tarafından organize ediliyor.
Nevval Sevindi, biliyorsunuz 98'de meme kanserine yakalandı. Çalıştığı gazetede 12 gün süren bir yazı dizisi yayınladı. O yıllar için bir ilkti, devrimdi. Ardından "Kanserle Yaşıyorum" diye bir kitap yazdı, o kitap sayısız kez basıldı.
O günden beri hem televizyon programı yapıyor hem de kanserler ilgili çeşitli bilinçlendirme çalışmalarında bulunuyor. 2009'da ikinci kez meme kanseri geçirdi ve tekrar sağlığına kavuştu. Ben onunla 2002'de bir röportaj yaptım. Arşivden buldum, neler sormuşum diye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ne kadar kaçarsak kaçalım bir gün kendimizi annemize benzerken buluruz! 15 Eylül 2019 | 665 Okunma Bugün vizyona giren ‘Kız Kardeşler’ filminin yönetmeni Emin Alper: Erkekler, kadınları dizginleyemediklerini anladıkları noktada onları öldürüyorlar! 13 Eylül 2019 | 221 Okunma Hepimize örnek olsun 12 Eylül 2019 | 323 Okunma Yazıklar olsun! Masum bir can daha gitti 11 Eylül 2019 | 150 Okunma Rap’çiler susmadılar! 10 Eylül 2019 | 482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar