FETÖ Kosova Yapılanması – 3

FETÖ Kosova yapılanması hakkındaki ilk yazımız; Arnavutluk’ta Tema, Kosova’da Express ve Telegrafi gibi her iki ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinde yayınlandı. Yakında, ikincisi de Arnavut medyasına...

FETÖ Kosova yapılanması hakkındaki ilk yazımız; Arnavutluk’ta Tema, Kosova’da Express ve Telegrafi gibi her iki ülkenin en yüksek tirajlı gazetelerinde yayınlandı. Yakında, ikincisi de Arnavut medyasına yansıyacaktır.

Her iki yazımız için birçok tebrik aldık. Elbette, azda olsa, eleştiriler de oldu. Tebrikler bizde kalsın, size eleştirilerden bahsedelim. 

Arnavut ve Türk kardeşimiz, Kosova’daki FETÖ yapılanmasından oldukça dertliler. Bu terör örgütünü deşifre etmekte çok geç kaldığımızı düşünüyorlar. 

Doğruya doğru: Haklılar. Yine de geç olsun ama güç olmasın.

Kosovalı kardeşimiz, FETÖ ile mücadelede, yalnız bırakıldıklarını düşünüyorlar. Özellikle Arnavut kardeşlerimiz, Türkiye Büyükelçiliği ve Konsolosluğu yetkililerinin ‘duyarsız’ ve ‘milliyetçi’ tavırlarından yakınıyorlar. 

Açıkçası, bu serzenişlerinde de haksız değiller. Detaya girmeyelim. Sadece bu konuda, bizim de tecrübelerimizin olduğunu ifade edelim.

Quint ülkeleri, Kosova siyasetinde oldukça etkinler. Ülkelerinin duruşunu, oldukça etkin bir biçimde, Kosova siyasetine yansıtıyorlar. Kosova’daki her gelişmeyi de yakından takip edip, ülkelerine iletiyorlar. 

Ne yazık ki Priştina’daki Büyükelçiliğimiz ve Prizren’deki Konsolosluğumuz için aynı şeyleri söyleyemiyoruz. İki temsilciliğimiz de oldukça pasif ve dar bakışlılar. Halkla iletişimleri, oldukça zayıf. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasında da benzer bir tutumları var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu yazıda emek var! 24 Nisan 2024 | 117 Okunma Kosova’da kaç kişiyiz? 17 Nisan 2024 | 167 Okunma Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 73 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 178 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 66 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar