Kosova nereye gidiyor?

Kosova Cumhuriyeti’nde, 8 Haziran 2014’deki son genel seçimlerin ardından, hükümet ile muhalefet partileri arasında yaşananlar tam bir ergen siyaseti. Uzun süredir iktidarda bulunan Kosova Demokratik Partisi-PDK, bu seçimde tek...

Kosova Cumhuriyeti’nde, 8 Haziran 2014’deki son genel seçimlerin ardından, hükümet ile muhalefet partileri arasında yaşananlar tam bir ergen siyaseti.

Uzun süredir iktidarda bulunan Kosova Demokratik Partisi-PDK, bu seçimde tek başına hükümet şansını kaybetmesine rağmen, sandıktan birinci çıkmayı başardı. 

Meclise girmeyi başaran; Kosova Demokratik Birliği-LDK, Kendin Karar Al Hareketi-VV, Kosova Geleceği İçin İttifak-AAK ve Kosova için Girişim-Nisma da, tek başına ya da birlikte hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaşamadılar. 

Bu dört partinin, seçimin ardından kendi aralarında aldıkları, birlikte hareket etme kararı da uzun süre devam etmedi. Sandıktan ikinci çıkan LDK, PDK ile koalisyona evet dediği günden beri, diğer muhalefet partilerinin hedef tahtasında. Özellikle Başbakanlık görevini üstlenen LDK lideri İsa Mustafa, eleştirilerin odak noktası haline geldi.

PDK-LDK Hükümeti, kurulduğu günden beri, çok önemli ve bir o kadar da tartışmalı kararlara imza attı. Bu kararların ilki, 1998-99 yılları arasındaki savaş suçlarını araştıracak, Özel Mahkeme’nin kurulması oldu. Ardından, Sırbistan ile Birlik (Zajednica) ve Karadağ ile sınır anlaşmaları imzalandı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 57 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 122 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 516 Okunma Tiran Namazgâh Camii ne olacak? 06 Mart 2024 | 404 Okunma FETÖ Arnavutluk’ta zayıflıyor mu? 28 Şubat 2024 | 299 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar