Paralelin şahidi, İslâm düşmanı Blushi

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tiran Namazgah Camii temel atma töreni vesileyle gittiği, Arnavutluk ziyaretinde ‘Paralel yapının okullarını kapatın’ demişti. Bu talepten bir gün sonra, iktidardaki Sosyalist...

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Tiran Namazgah Camii temel atma töreni vesileyle gittiği, Arnavutluk ziyaretinde ‘Paralel yapının okullarını kapatın’ demişti.

Bu talepten bir gün sonra, iktidardaki Sosyalist Parti Tiran Milletvekili Ben Blushi’den, hezeyan dolu bir çıkış geldi. Blushi, parlamentodaki konuşmasında, paralel yapıya sahip çıkarak; “Bir cami hediyesi karşılığında, özgürlükleri ve kendi milli gururumuzu çiğnetmeyiz” dedi. 

Bu sözler, Blushi’yi tanıyanları şaşırtmadığı gibi, “özgürlük ve milli gururdan bahsedebilecek en son kişi” olduğuna dair yorumlara da sebep oldu. 

Blushi’nin eşi Eva Brati-Blushi, yaklaşık 10 yıl önce, 250 Milyon Leke haksız kazanç sağlamakla suçlanıyordu. Babası Kiço Blushi de, 2008 yılında, hocalara “at hırsızları” diye hakaret etmişti. 

Ben Blushi, en az babası kadar, İslam düşmanı. Blushi’nin İslam düşmanlığı, Adada Yaşamak isimli romanında, ete kemiğe bürünmüş. 

Roman, Arnavutluk güneyindeki, Kolonje köyünde başlıyor. 18 yüzyılda, Hıristiyan iken Müslüman olan bir şahıstan bahsediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bayram-ı Şerif Mübarek Olsun! 10 Nisan 2024 | 69 Okunma Bu da geçer ya Hû 03 Nisan 2024 | 175 Okunma Abdullah Sidran için... 27 Mart 2024 | 64 Okunma Dünyanın en büyük gecekondusu: İsrail... 20 Mart 2024 | 124 Okunma Namazgâh Camii’ni bekleyen tehlike 13 Mart 2024 | 523 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar