Vurun ulan vurun, ‘Biz’ kolay ölmeyiz!..

Anlaşıldı. Cumhuriyet’i susturmak isteyenlere, 11 arkadaşımızı ne kadar süreceği bilinmeyen bir tutukluluk kararı ile Silivri rezidansında ikamete mecbur kılmak yetmiyor. Cumluriyet Vakfı’nı ele...

Anlaşıldı. Cumhuriyet’i susturmak isteyenlere, 11 arkadaşımızı ne kadar süreceği bilinmeyen bir tutukluluk kararı ile Silivri rezidansında ikamete mecbur kılmak yetmiyor. 
Cumluriyet Vakfı’nı ele geçirmek isteyenler Erdoğan’la balayı yaşayan bir siyasal çizginin gazetesinde at koşturuyorlar.
Yanılmıyorsam New York Times gazetesine konuşan bir zat, “Biz CumhuriyetVakfı’nı kapatmak istemiyoruz, onu asli sahiplerine kavuşturmak istiyoruz” buyuruyor. O “Biz” dediğinde “Erdoğan ve tayfası” anlıyoruz ve o da zaten bunu reddetmiyor. 
Aynı zat birkaç gün önce bir TV’nin tartışma programında iddiayla ilan etti: 
- Cumhuriyet’te maaşları FETÖ ödüyor. Tartışmacılardan Orhan Bursalı “Bu iddianızı kanıtlayan bir belge gösterin” deyince aynı pişkinlikle cevapladı: 
Akın Atalay’a sor. 
Ay sonu geldiğinde maaşları, telifleri, baskı, kâğıt giderlerini, vergileri, sigortayı, bina kirasını denkleştirmek için yorgunluktan sürmenaj sınırında yaşayan, bu yaşında saçları ağarmış, olmayan paralarla “olmazı olur” kılmaya çabalayan Akın Atalay’a sormalıymışız... 
Hani Silivri’ye tıktıkları ve ailesi ve avukatları dışında kimselerle görüşemeyen, yalıtılmışlıkla kuşatılmış Akın Atalay arkadaşıma... 
Yani salla sallayabildiğince, vur vurabildiğince... 
Çekinme yalan söyle, nasıl olsa bir inanan çıkar... 
Sakın “Yok canım bu kadarına inanan çıkmaz” filan demeyin. 
Çıkar. Çıkıyor. 
Ya okuduğunu anlamaktan aciz olduğundan ya “Benden farklı düşünüyorsun;öyleyse geber” diyenler safında yer tuttuğundan “Cumhuriyet’te maaşları FETÖ ödüyor” yalanına inanacak kadar sorgulama yetisini kiraya vermiş birisi e-mektup yolladı. Sıcağı sıcağına size aktarıyorum: 
“Fırıldak TKP’li Aydın, maaşlarınızı FETÖ’nün ödediği ortaya çıktı. Gazeteyezammı bu rezilliğinizi örtmek için mi yaptınız?”

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.827 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.356 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.319 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.225 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.774 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar