Quo vadis?

Gel de Rusya Büyükelçisi Karlov’un öldürülmesinden başka bir konu seç de yaz bakalım...İyi, peki, mecburen bu cinayeti yaz Aydın efendi... Yaz da ne yazılabilir ki? Gazeteler, televizyonlar, hele hele...

Gel de Rusya Büyükelçisi Karlov’un öldürülmesinden başka bir konu seç de yaz bakalım...
İyi, peki, mecburen bu cinayeti yaz Aydın efendi... 
Yaz da ne yazılabilir ki? 
Gazeteler, televizyonlar, hele hele sosyal medyada cinayeti, olası sonuçlarını, Türkiye’nin içinde debelenmekte olduğu kan göllerini bir yana bırakmışlar çok, ama çok can alıcı (!!!) sorular sorup, sorduklarına kendileri cevap yetiştirmeye çabalıyorlar. 
Katil polis memuru FETÖ’cü mü, El Nusra’cı mı? 
FETÖ’cüydü de, onların çizgisi kendisini kesmediğinden cihatçı olmaya karar verdi ve El Nusra’ya mı katıldı; yoksa baştan beri Nusra ya da benzeri terör örgütlerinden miydi? 
Bir “uyuyan hücre” elemanıydı da uyandırılıp eyleme mi koşuldu, yoksa Halep’te yaşananlar üstüne birbirini tutmayan, birbirini çürüten iddialardan birine ya da hepsine kapılıp sorumlu gördüğü Rusya’nın büyükelçisinden dinsel nedenlerle intikam almaya mı karar verdi? 
Halep’te ekranlardan bize ulaşan çocuk hıçkırıkları mı onu kışkırttı ve bu cinayete sürükledi? Yoksa köktendinci teröristlerden temizlenen Halep gerçeği cihatçılığı seçmişe benzeyen o genç polis memurunda intikamı alınması gereken bir “yenilgi” duygusu mu fışkırttı? 
Bu soruların hiçbirinin cevabını ben bilmiyorum. Yazıp çizen, bilgiç bilgiç satırlar, paragraflar hatta sayfalar döktürenlerin bir bildiği var mı? 
Yoooo!.. 
Her yönüyle karanlıkta kalmış bir cinayet üstüne klavyeye yumulan “Salla sallayabildiğince” dalgasına kendini bırakıp sallıyor...
Sosyal medyada sallamak serbest. Ama bizim meslekte sallayanla sadece dalga geçilir... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Eyvah, yaşasın, ben yine gidiyorum 09 Eylül 2018 | 4.823 Okunma 25 ay 13 gün sonra 16 Ağustos 2018 | 3.355 Okunma (Siyasal) İslam ve demokrasi 15 Ağustos 2018 | 6.318 Okunma Hem İslam hem demokrasi mi, ya İslam ya demokrasi mi? 13 Ağustos 2018 | 8.223 Okunma Garo Paylan’la imam olmamak için... 12 Ağustos 2018 | 3.771 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar