Erdoğan'nın endişesi yok..

Rusya gezisi boyunca resmi görüşmeler girdabı içindeki Tayyip Erdoğan’ı takip etmek çok zordu.. Turizm, tarım, milli savunma, Suriye, istihbarat… Hepsi ayrı komisyon, hepsi bir şekilde nihai karar için Erdoğan ve...

Rusya gezisi boyunca resmi görüşmeler girdabı içindeki Tayyip Erdoğan’ı takip etmek çok zordu.. Turizm, tarım, milli savunma, Suriye, istihbarat… Hepsi ayrı komisyon, hepsi bir şekilde nihai karar için Erdoğan ve Putin’in önüne taşınan başlıklar.. Kremlin koridorlarının son derece hareketli bir güne tanık olduğuna şüphe yok.. Zira aynı gün Rusya’nın Avrupa’dan, İsrail’den ziyaretçileri vardı.. 

Erdoğan’la bir araya geldiğimizde cumhurbaşkanının rahatlamış olduğunu gördük. Samimi açıklamalardı konuşmaları. Örneğin, görüşmelerde yaş sebze meyveye Rusya’nın getirdiği kısıtlamaların kaldırılması konusunda tatminkar sonuç alınamadığını sıkıntının özellikle domates ve biberde devam ettiğini söyledi.. S400’ler konusunda Rusya’nın geçmişte en yüksek teklifi vermişken şimdi makul bir fiyatla geldiğini o bakımdan değerlendirmeye alındığını söyledi. Erdoğan’a göre NATO üyeliğimiz Ankara’nın savunma alımları konusunda sınırlayıcı bir unsur olmayacaktı zira NATO ülkeleri Türkiye’nin taleplerini karşılamakta isteksizdiler. 

Ancak bana göre cumhurbaşkanının en köşeli sözleri Almanya ve AB konusundaydı. '‘AB projesinin fiyasko olduğunu’ söylerken sıradan bir konudan bahsedercesine rahattı.

Cumhurbaşkanımızla on beş dakika kadar baş başa görüşme imkanım oldu..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
SAKARYA'DAN DUMLUPINAR'A.. 30 Ağustos 2022 | 84 Okunma GERÇEKLER VE YANILGILAR 25 Nisan 2021 | 216 Okunma LEVLAKE 20 Nisan 2021 | 586 Okunma Vesayetin odağı yargı 16 Ekim 2020 | 198 Okunma İSTANBUL'DAN MUSTAFA ÇALIŞKAN GEÇTİ.. 24 Haziran 2020 | 317 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar