Devlet Bey, 'Tek Adam' için yollara düştü

BURSA- Bursa... Yeşil Bursa... Osmanlı'nın ilk payitahtı. Devlet Bey mitingi var... Devlet Bey miting yapmayı sevmez(di)... Dostlar alışverişte görsün misali, bir iki il'e gider. O kadar. K Konuşmayı da sevmez. TBMM açık...

BURSA- Bursa... Yeşil Bursa... Osmanlı'nın ilk payitahtı.

Devlet Bey mitingi var...

Devlet Bey miting yapmayı sevmez(di)... Dostlar alışverişte görsün misali, bir iki il'e gider. O kadar. K

Konuşmayı da sevmez. TBMM açık olduğunda, Salı konuşmaları, konuşma bitişinde gazetecilerin kapı aralığı sorusunu kısa cümlelerle cevaplaması bir haftaya yetiyor.

Tabiî bir de tam akşam haber saatine getirip tivitler sıralıyor.

Kendi partisi için değil Recep Bey için coşkulu

Devlet Bey, "evet" için coşkulu... Kendi partisi için yapmadığını, Recep Tayyip Erdoğan için yapıyor.

Tek adamlığı başından beri isteyen kim olduğu belli... Eğer "evet" çıkarsa, partili başkanlık rejimiyle  Saddam Hüseyin, Hâfız Esad (ve mahdumu Beşşâr) gibi bütün yetkilerin bir elde toplanmasına başından beri kim karşı çıkıyordu? Devlet Bey!  Ve birden "Gel seni başkan yapalım diyen kim? Devlet Bey.

Bir parti bu zıtlığı kaldırabilir mi?

Halk işte böyle tavrını ortaya kor!

Bütün Ülkücüler kendilerin aldatılmış hissediyorlar, Bir parti başkanı çıkıyor, bir kişiyi "tek adam" yapmak için yollara düşüyor. Kendi partisinin iktidar olması için çalışmamış ama bir kişiye bütün yetkileri evermek, ülkeyi Baaslaştırmak için elinden geleni ardına koymuyor.

Çok üzücü çok ...

Kaç defa yazdım... Bilmediğimiz bir şey mi var? Bir tehdit mi,  bir vaat mi? Nedir? Gerçekten kuvvetler ayrılığının olmadığı, hukukun rafa kalktığı, İstiklal Harbi'ni everen TBMM'nin fonksiyonun yitirildiği, denetleme kontrol mekanizmasının sıfırlandığı "Tek adam Rejimi" ülkeye yararlı mı? Bunları bütün halk kesiminin bilmesi, bilmesi için de öncelikle, halkla yüz yüze olan gazetecilerin ikna edilmesi gerekir.

Üstelik bizler, bildikleri gazetecileriz. Çağırın bizleri, gerçekleri anlatın. Tehdit varsa, teslim olmayalım; birlikte karşı koyalım. Vaat varsa, bu vaatlerin ne olduğunu bilmek bizim, haliyle halkın hakkıdır.

Önceki akşam R. T. Erdoğan ekrandaydı, hiç dinlemek istemedim. Sabah haberlerinde kulak misafiri oldum ister istemez... Aman Allah'ın nasıl da lafı dönderiyor! Ama "tek adam'a giden yolu örtemiyor.

Ülkücüsüz Bursa mitingi

Devlet Bey, "tek adam"ın iktidarda ebedî, evladiyelik kalması için var gücüyle çalışıyor.

Bugün Bursa'da ama çevresinde "ülkücü" yok... Ak Parti'nin adamları, "Aman meydan boş kalmasın... Koşalım arkadaşlar!" demişler, bindirmiş kıtalarını yollamışlar... Kalabalık o kadar eğreti ki...

Kime güvenerek yola çıkıyor Devlet Bey!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar