Savruluşumuzun resmidir

Bugün 13 Mart... Mehmet Gül'ün vefatının 9. yılı. 13 Ocak 1977'de çekilen bu fotoğrafta hâlâ aktif isimler var. Masanın ortasındaki Mehmet Gül. Onun sağında ben, solunda ise Şefkat Çetin yer...

Bugün 13 Mart... Mehmet Gül'ün vefatının 9. yılı.

13 Ocak 1977'de çekilen bu fotoğrafta hâlâ aktif isimler var. Masanın ortasındaki Mehmet Gül. Onun sağında ben, solunda ise Şefkat Çetin yer alıyoruz.

O yıllar zorlu mücadele yılları... İsimleri sıralayalım: (Soldan sağa) İkinciden itibaren Osman Çakır, Alparslan Alparslan, İbrahim Dülger, Arslan Tekin, Mehmet Gül, Şefkat Çetin, Ömer Yılmaz. Maalesef geri kalanını tespit edemedik.

Bu isimlerden İbrahim Dülger Adanalı, diğerleri Yozgatlı... İçlerinde Şefkat Çetin hariç 5 isim Yerköy'den. Ömer Yılmaz Çiçekdağlı (Kırşehir) olsa da, bütün ilişkileri Yerköy'le idi. İki ilçe bitişiktir. Şefkat Çetin Boğazlıyanlıdır.

Tarihî bir fotoğraf diyebilirim.

Ben DTCF son sınıftayım. Mehmet Gül, İstanbul'da Hukuk Fakültesi'nde, Alparslan Alparslan da İstanbul'da Edebiyat Fakültesi'nde... Diğerleri Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü'nde...

Bu fotoğrafı nerede aldırdık diye epey tartıştık. Aklımda Ankara'da Site Yurdu kantini kalmış. Sonunda Gazi Eğitim Enstitüsü ana bina kantini olduğunda karar kıldık. 

Mehmet ve Alparslan İstanbul'dan gelmişlerdi. Herhâlde Yerköy'e geçeceklerdi. Mehmet o sıra İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı veya yönetimindeydi. Alparslan da yönetimde olabilir. Şefkat Çetin ise, sanırım Ülkü Ocakları Gn. Bş. Yardımcısı idi.

Mehmet Gül ve Şefkat Çetin, 2002'de çıkarmaya başladığımız, 24 sayı yönetiminin başında olduğum haftalık "Türkhaber" gazetesinin de yazarları idiler. (Bu gazetede Meral Akşener, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Niyazi, Dr. Durmuş Hocaoğlu ve daha birçok bildiğiniz isim bizi kırmayarak yazmışlardır.)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar