En Erdoğancımız!

Balgat'taki: "Tarihî yürüyüşümüzü kesmek isteyen kervan yağmacıları arkalarına bakmadan kaçacaklardır. Bilinsin ki hain ve iş birlikçiler bu davayı aşamayacak, Türk İslâm...

Balgat'taki: "Tarihî yürüyüşümüzü kesmek isteyen kervan yağmacıları arkalarına bakmadan kaçacaklardır. Bilinsin ki hain ve iş birlikçiler bu davayı aşamayacak, Türk İslâm Ülküsü'nü alt edemeyeceklerdir." diyor.

Sanırsınız ki Balgat'taki bu sözleri, dünkü grup toplantısında, "tek adam" olmak isteyene söylüyor... Çünkü geçmiş konuşmalarında, ağıza alınmayacak laflar etmişti. Hayır... Milliyetçi Hareket'e emek vermişlere bu sözleri. "Kervan"ı Saray'a teslim etmek için yeminli demek ki.

Saray'daki de: "Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkan gafiller hep yanlış ve ne yazık ki yalan söylüyorlar." diyor.

Kuvvetler ayrılığının ortadan kalktığı bir sistemin ne manaya geldiğini herhâlde biz öğretecek değiliz. Adlandırma çok fazla: "Tek adam" rejimi diyorlar, "Saddamlaşma" diyorlar, "parti diktatörlüğü" diyorlar... 

Gizli ajandası olan bir kişinin eline bırakılan Türkiye'nin ne hâle geleceğini düşünmek bile istemiyorum. Bu satırların yazarı, diktaya, darbeye hep karşı çıkmıştır. Darbeye maruz kalındığında, ismini de vererek, o "bir kişi"nin yanında olacağını belki tek açıklayan "muhalif" gazetecidir.

Eski Anayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Fazıl Sağlam: "Cumhurbaşkanlığı sistemi gibi yapay terim seçilmiş. Türkiye'deki güncel gelişmeleri karşılayacak bir terim aranıyorsa, gerçeğe en uygun olanı 'Reislik sistemi' olmalı." diyor. Bir diğer Anayasa profesörünün, Kemal Gözler'in "Elveda kuvvetler ayrılığı, elveda anayasa!" sözünü de hatırlatıyor.

Bu iki anayasa profesörü, anayasa değişikliğini tek tek incelemişler ve bu neticeyi çıkarmışlar. (Saray'daki anayasacı Prof. Dr. Burhan Kuzu da, "ilimle" uğraşırken aynısını söylüyordu.) Bunlar gafil (aymaz) mi şimdi?!  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar