"80 milyon kere Hayır!"

ÇANAKKALE- Hani herkes istediği gibi konuşabilirdi? Hani referandumda "evet" diyenler de "hayır" diyenler de kanunlar çerçevesinde istedikleri gibi propaganda yapabilirlerdi? Meral Akşener yine yollarda... Mehmet Gül, Okan Bey, Nuri Bey, Asuman...

ÇANAKKALE- Hani herkes istediği gibi konuşabilirdi? Hani referandumda "evet" diyenler de "hayır" diyenler de kanunlar çerçevesinde istedikleri gibi propaganda yapabilirlerdi?

Meral Akşener yine yollarda... Mehmet Gül, Okan Bey, Nuri Bey, Asuman Hanım'la birlikte yol alıyoruz. Bu defa Çanakkale'de, daha yolda bir haber geliyor: Konuşma yapılacak salonu sahibi vermiyormuş. "Yukarı"dan baskı yapılıyormuş.

Meral Akşener ve beraberindeki arabalar Gelibolu'daki karşılama sonrası yanımızdan süratle geçti. Gelibolu'da arabalı vapura birlikte bindik... Vapurda Meral Hanım'la görüştük. Morali çok yüksek... Hiçbir geri adım emaresi göstermiyor.

Bana sağ elini açıp gösterdi... -Eline kına ile ayyıldız yaptırmış- Herkes elinin fotoğrafını çekmek için yarıştı... Çekilen resimler hemen facebooklara yükleniyor. 

Neden kına yaktığını karanlık salonda açıkladı: "Vatana kendimi feda ettiğim için kına yaktım!"

Biliyorsunuz askere gönderilenlere kına yakılır. Çanakkale'de, Kınalı Hasan'ın hikâyesi meşhurdur. Yozgat'tan anası kına yakıp göndermiş, vatan için feda ettiğini göstermişti.

Meral Hanım'ın kınası çok anlamlıydı.

Ankara'da "muktedirler" Meral Hanım'dan korkmasalar, salonu iptal ettirmek isterler miydi!

Deniz kenarındaki otele geldik... Her yer ışık... Salona geçiyoruz... Her yer karanlık... Elektrik kesik.. Salonu tutan Milliyetçi Hareketçiler'in elinde sözleşme var.

Nasıl ülke yönetiliyor ki, sözleşme, sabaha karşı Ankara'dan gelen bir telefonla tek taraflı iptal ediliyor?!

Televizonlarda canlı seyredenler görmüşlerdir... Her taraf  tıklım tıklım...

Karanlıkta Meral Hanım elinde bir megafon... Halka hitap ediyor.

Devleti yönetenler neyi engellediklerini düşünüyorlar mı?! Halk daha hınçlı, daha kararlı... Meral Hanım'la  15 Temmuz öncesi birçok il'e gitmiştim. Allah sizi inandırsın, bu derece heyecanlı, bu derece kalabalık görmedim.

Halk çoktan kararını vermiş... Eğer bir oyun oynamazlarsa kesinlikle "Hayır" çıkacak... Ciddi kamu yoklamalarında en az yüzde 55 "hayır" deniyor.

Meral Akşener'in neden toplantı yapması istenmiyor?

Korktukları için değil mi?

Eğer bir endişeleri olmasa, Milliyetçi Hareketçiler'i engellemek isterler mi?

(Balgat MHP'sinin Milliyetçi Hareket'le bir ilgisinin olmadığını daha önce kaç defa yazdım.)

Meral Hanım, salonu coşturdu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar