Bu üniversitenin farkı ne?

Ortalık karıştı. Her kararnamede, 2 bin, 3 bin, 4 bin kişi işinden ediliyor. Daha önce "Anlaşılan PKK bildirisini imzalayan akademisyenler parça parça gönderilecekler" diye yazmıştım. Sadece PKK bildirisini imzalayanlar...

Ortalık karıştı. Her kararnamede, 2 bin, 3 bin, 4 bin kişi işinden ediliyor. Daha önce "Anlaşılan PKK bildirisini imzalayan akademisyenler parça parça gönderilecekler" diye yazmıştım. Sadece PKK bildirisini imzalayanlar değil, imzalayanlara destek için bildiri yayınlayanlar da gönderiliyor.

PKK ile savaşılırken, şehitler verilirken, elbette yıkıcılara, bölücülere destek çıkılamaz. Atılanlar PKK bildirisini imzalayanlardan, onlara destek verenlerden çok çok fazlası, Fethullahçılarla selâmlaşanlar, rektörle takışanlar, muhalif bilinenler. Bütün bu atılanların emeklilik hakkı olmuyor. Kazançları bir anda sıfıra iniyor.

PKK'ya destekleri sabit olanlar hakkında iddianame hazırlanmalıdır. Bir anda adamlar kendileri sokakta bulmamalı... Çıksınlar hâkimlerin karşısına PKK'yı destekleyip desteklemediklerini söylesinler. Kanunda yazılı olan ceza neyse o verilsin.

"FETÖ"den atılanlar da öyle... Darbeci olduklarını, cemaat/örgüt hiyerarşisinde yer aldıklarını ispat edin, isterseniz ömür boyu hapis verin.

PKK ile de, FETÖ ile de daha yakın zamana kadar kimin/kimlerin kol kola olduğu malûm. Önce önlerini açıyorsun, sonra senin ayağına bastıklarında bu tarafa geçince, karşıda kalanların veya kaldığını düşündüklerinin cezasını kesiyorsun, insanları açlığa mahkûm ediyorsun. Devlet senin çiftliğin mi? Devlet muvafıkıyla muhalifiyle herkesin. İnsanların aç bırakılması düşünülemez.

Çiftlik sahibi bile kâhyasını gönderip "Kes şunların ilişkisini!" derken, içerde kalan hakkı, tazminatı verilir. Şimdiye kadar iş ürettiler çünkü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Atatürk milliyetçidir 04 Şubat 2021 | 176 Okunma Sen kimin uşağısın?! 03 Şubat 2021 | 605 Okunma Tuğrul Bey ne dedi, fırsatçılar ne anladı? 02 Şubat 2021 | 269 Okunma Milliyetçiliğin azgını nasıl olur? 01 Şubat 2021 | 336 Okunma Eğer Saray, isterse CHP'yi susturabilir 31 Ocak 2021 | 593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar