Şimdi ayıp oldu Mehmet Parsak'a!

Türkiye'yi bir dönüşüm sürecine sokan, daha doğrusu yeni bir rejimin yolunu açan Anayasa değişikliği görüşmelerini, AKP ve MHP adına kimler yaptı? AKP adına Abdülhamit Bilici ve MHP adına Mehmet...

Türkiye'yi bir dönüşüm sürecine sokan, daha doğrusu yeni bir rejimin yolunu açan Anayasa değişikliği görüşmelerini, AKP ve MHP adına kimler yaptı?

AKP adına Abdülhamit Bilici ve MHP adına Mehmet Parsak… 

Abdülhamit Bilici, Tayyip Bey'in danışmanlarının "Biz hazırladık" dediği değişiklikleri Meclis'e getirmek için Mehmet Parsak ile birlikte öyle bir gayretle çalıştı ki sonunda "Reis" bu hizmetin karşılığını Adalet Bakanlığı ile ödüllendirdi. Öyle ki bu makamda Tayyip Bey'i bugüne kadar en iyi savunan Bekir Bozdağ oturmasına rağmen… Bekir Bey de Başbakan Yardımcılığına kaydırıldı. Fakat Ergenekon, Balyoz ve Casusluk sürecinin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "tarihi görev"ini yaptı, şimdi uzak tutuluyor!

Madem Tayyip Bey'in büyük projesine, en iyi hizmet edenler bakanlıkla ödüllendiriliyor; Mehmet Parsak ne olacak?

***

Tabii, "Biz Anayasa değişikliklerini, Anayasa'yı reisin fiili durumuna uydurmak ve millete hizmet olsun diye yaptık, karşılık beklemedik" diyebilir. İyi de Tayyip Bey, her hizmet edeni ödüllendiriyor!

Mehmet Parsak'a ayıp olmadı mı?

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasa değişikliği üzerinde çalışmalar sürerken, eleştirilere cevap olarak, "Anayasamız Türk Anayasasıdır. Anayasamızın hiçbir yerinden Türk ibaresinin çıkarılması önerilmemektedir, bu bir tartışma alanı değildir. Anayasamızın değiştirilmesinin teklif edilemeyeceğini ortaya koyan dördüncü maddesi de dahil olmak üzere ilk dört maddesi tartışma konusu değildir." demişti.

***

Parsak adı, herhalde bir Türkmen aşireti olan Varsaklardan geliyor. Farsaklar da denir. Afyon'da Parsak'a dönüşmüş… 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar