Atı uçuruma sürmek de yok pes etmek de! 

Ablamın eşi Nurettin Keskin'in vefatı sebebiyle Antalya'nın Kaş ilçesindeydim. Dalaman Havaalanı'ndan döneceğim için yolumun üzerindeki Fethiye'de değerli dostum Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'yi...

Ablamın eşi Nurettin Keskin'in vefatı sebebiyle Antalya'nın Kaş ilçesindeydim. Dalaman Havaalanı'ndan döneceğim için yolumun üzerindeki Fethiye'de değerli dostum Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi'yi ziyaret etmek istedim. Sabah kahvaltısı için sözleştik. Başkan, Yörük Ali Paşa'nın da geleceğini söyledi.

Doğrusu, rahmetli babamdan kazandığımı zannettiğim hayat felsefesiyle bu yaşıma kadar alnı açık başı dik yaşamış bir kişi olarak, aynı özelliklere sahip olduğunu bildiğim iki dostla, Türkiye'nin bu güzel köşesinde zamanı paylaşmak çok değerliydi.

Fakat ne zaman bir vesileyle Behçet Saatçi ile buluşsam veya konuşsam, fark ediyorum ki başka üslup veya kavramlarla olsa da benimle aynı bakış açısını sergiliyor.

***

Bu durumu başkana söylediğim zaman, "Çünkü biz aynı kültürün çeşmesinden su içmişiz. 12 Eylül'den önce bugünkü haberleşme imkânları yoktu ama Edirne'deki bir Türk Milliyetçisi ile Kars'taki, benzer olaylar karşısında aynı tepkiyi verirdi aynı görüşleri seslendirirdi. Çünkü bizim aileden aldığımız kültür ve sonradan edindiğimiz fikir temeli aynı kaynaklara dayanıyordu. Şimdi, her kafadan bir ses çıkmasının sebebi, bu kültür temeline dayanmayanların aramıza girmesi ve ayrık otlarının bizim tarlamıza hâkim olmasıdır ama hayat bir mücadeledir, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.096 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar