Adamlık ve Sözcü'ye operasyon!

Sözcü gazetesi sahibine ve biri muhabir üç çalışanına, 19 Mayıs günü "FETÖ adına suç işledikleri" gerekçesiyle gözaltı kararı verilmesi manidar! "Suç"tan kasıt, muhabir Gökmen...

Sözcü gazetesi sahibine ve biri muhabir üç çalışanına, 19 Mayıs günü "FETÖ adına suç işledikleri" gerekçesiyle gözaltı kararı verilmesi manidar!

"Suç"tan kasıt, muhabir Gökmen Ulu'nun 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın nerede bulunduğunu haber yapmak. Oysa bir haftadır ortada görünmeyen bir Cumhurbaşkanı'nın nerede bulunduğu, dünyanın her yerinde önemli bir haberdir. Bu haber araştırmasının suça konu olması için örgütle somut bir bağ bulunması gerekir.

Üstelik sadece gözaltı kararı verildiği halde, yurt dışında bulunan gazete sahibi Burak Akbay, "firari" ilân edildi!

***

Sözcü'nün Genel Yayın Müdürü Metin Yılmaz, "Şaka gibi... Bizim ne işimiz olur FETÖ ile? Kimse onlara FETÖ demezken biz diyorduk. Bizim bu örgütle 30'un üzerinde de davamız var. Ergenekon sürecinde 'darbeci' dediler. Şimdi de 'FETÖ'cü' diyorlar. Çok yazık. Biz gazeteciyiz, hiçbir şeyci değil. Bu gazetede 650 kişi alnının teriyle helâl yoldan ekmek yiyor. Ellerini çeksinler milyonların sahiplendiği, milletin sözcüsü, halkın sözcüsü olan bu temiz gazeteden" dedi.

80'li yılların başında Sonhavadis'te birlikte çalıştığımız gazeteci arkadaşım Metin Yılmaz, Yeniçağ'ın da kuruluş döneminde Genel Yayın Müdürü idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar