"Evet"in geri dönüşü neden yok?

Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'nın programında özellikle gençleri uyardı ve "Bu ülkeyi tek bir kişinin eline bırakırlarsa artık çok geç olabilir. 'Hayır' dedikleri takdirde diyelim beğenmediler...

Meral Akşener, İsmail Küçükkaya'nın programında özellikle gençleri uyardı ve "Bu ülkeyi tek bir kişinin eline bırakırlarsa artık çok geç olabilir. 'Hayır' dedikleri takdirde diyelim beğenmediler yarın bir gün tekrar 'evet' deme şansları var ama 'evet' çıkarsa böyle bir şansları olmayacak. Bu nedenle herkesi sandığa gidip 'hayır' demeye çağırıyorum" dedi.

Akşener olsun, Ümit Özdağ olsun, Koray Aydın olsun, Sinan Oğan olsun elbette Türkiye'nin nereye doğru sürüklendiğini görüyorlar.

Peki "evet"in neden geri dönüşü yok?

***

2010 yılındaki referandum niçin yapılmıştı? Yüksek yargı organlarındaki hâkimlerin yerine FETÖ'cü hâkimleri getirmek için değil mi?

FETÖ'cü hâkimlerin elindeki Türkiye 15 Temmuz 2016'da FETÖ'cü darbeye sahne oldu.

O referandumun asıl hedefi Türkiye'nin Türkiye olmaktan çıkarılmasıydı. 15 Temmuz'u yapanlar başarılı olsaydı, bu hedefe ulaşmış olacaklardı.

Bu hedef, bugün de değişmiş değildir. 16 Nisan 2017'de halka sunulan Anayasa değişikliklerinde asıl hedefin, "yeni bir devlet kurmak" olduğunu, hazırlayanlardan Mehmet Uçum söylüyor. Hatta "Türk Milleti'nden Türkiyeli milletine geçileceğini", yerel parlamentolar kurulacağını da saklamıyor. Bir diğeri Şükrü Karatepe de eyalet sistemine geçişin nasıl olacağını açıkça yazıyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar