AKP ve MHP'nin merdiven yöntemi!

Referandumda "evet" çıksın diye uğraşanlar, akla hayale gelmeyen yollara başvuruyor! Öyle ki, AKP iktidarında Yunan işgaline terk edilen 17 adadan Eşek Adası'nın Lozan'da verildiğini yazanlar bile var! Yahu 12 Eylül...

Referandumda "evet" çıksın diye uğraşanlar, akla hayale gelmeyen yollara başvuruyor! Öyle ki, AKP iktidarında Yunan işgaline terk edilen 17 adadan Eşek Adası'nın Lozan'da verildiğini yazanlar bile var!

Yahu 12 Eylül yönetimi, hakaret amacıyla Necmettin Erbakan'ı Eşek Adası'na, Alparslan Türkeş'i Uzunada'ya göndermemiş miydi?

Peki bu yalanlara başvurmanın sebebi nedir? Diyebilirim ki herkes kendi fıtratına uygun davranıyor! Sürpriz yok! Türk'e Anayasa kefeni biçenlerin bir kısmı, bilerek büyük bir projeye ve o proje içinde yer alacak kendi etnik mensubiyetine hizmet ediyor! Bir kısmı da ne yaptığının farkında bile değil!

***

Ankara'dan Yavuz Gürler, Anayasa değişikliği metnini yazanlardan Mehmet Uçum'un "Şimdi ortaya çıkan ihtiyaç, Öcalan ile siyasi ilişki yürütme ihtiyacıdır, Öcalan'ın muhatabı devlettir" sözlerini Kübra Par'a değil, 24 Ağustos 2015'te Balçiçek İlter'e söylediğini bildirdi.

Doğrudur. Kübra Par'ın da Mehmet Uçum ile 9 Ocak 2017 Pazartesi tarihli bir röportajı var.

Uçum, o röportajda diyor ki, "Anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yeni anayasal sistem ihtiyacı tam olarak karşılanmıyor. Bu reform süreci devam etmek zorunda. Yeni Anayasa ihtiyacımız bu değişiklikten sonra çok daha güçlü hale gelecek. Sayın Bahçeli, 'merdiven teorisi' açıklaması yaptı, 'Türkiye'nin hukuk ihtiyacını adım adım karşılayalım' dedi. Bu bir iş birliği çağrısıdır. Bu iş birlikleri devam ettirilirse MHP ile birlikte yürünebilir. Gelecekte çok farklı siyasi aktörler de yeni anayasal sistem değişikliğinde rol alabilir."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar