Karar, hangi gizli mahfilde alındı?

Devlet Bahçeli'nin, ortağı olduğu 57'nci Hükümet döneminde en çok kullandığı siyasi kavram, "istikrar" idi. Bahçeli, MHP'nin fikriyatına uymayan her kararı, "istikrarı sürdürmek"le izah ediyor, MHP'liler de...

Devlet Bahçeli'nin, ortağı olduğu 57'nci Hükümet döneminde en çok kullandığı siyasi kavram, "istikrar" idi.

Bahçeli, MHP'nin fikriyatına uymayan her kararı, "istikrarı sürdürmek"le izah ediyor, MHP'liler de bu durumu sabırla karşılıyordu.

Son zamanlarda ise Bahçeli, yine MHP'nin fikriyatına uymayan kararlarını "kaos olur" tehdidiyle savunmaya çalışıyor!

***

Bahçeli, 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce, 3 Mayıs'ta seçim beyannamesini okurken bir yanlışlık yapmış ve "Kutuplaşmaya, karmaşaya, krize, kargaşaya, kaosa, kavgaya ve karanlığa bizimle yürü Türkiye" demişti.

O cümlede, bir kelimeyi atlamıştı; "karanlığa karşı" diye devam etmesi gerekiyordu!

Fakat aynı Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinde AKP'nin tek başına iktidarı kaybetmesine karşı daha seçim gecesi 1 Kasım seçimlerini telaffuz ederek, "karanlığa yürüyüş"ü başlatmış oldu!

Buna rağmen, 22 Ekim 2015'te, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında "AKP, 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara gelirse büyük bir kaos yaşanır" diye toplumu oyaladı! 

Aynı Bahçeli, 13 Aralık 2011'de yani 12 Haziran 2011 genel seçimlerinden hemen sonra, Zaman gazetesi başyazarı Hüseyin Gülerce'nin "AKP kendi sandalyesini tekmeliyor" -yönündeki sözleri ve AKP'deki çatlamalar sorulunca "Böyle bir dönemde tek başına iktidar olmuş bir partide kaos ülkeye büyük zarar verir" demişti.

Ve nihayet kendisinin yol verdiği son Anayasa değişikliğini savunurken de Bahçeli, kaosu kullandı ve "Biz gidip 'evet'i anlatmazsak kimse 'evet' demez. 'Hayır' çıkması halinde Türkiye 'karmakarışık' olacak" dedi.

Yani yine "kaos" demiş oldu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar