Bahçeli soruyu yanlış sordu!

Referandum tartışması, siyasi ahlâk bir kenara bırakılarak ve Anayasa'da neyin değiştirildiğine hiç girmeden, seçmeni aldatmaya dönük bir "kurnazlık" esas alınarak sürdürülüyor. "Evetçi"lerin...

Referandum tartışması, siyasi ahlâk bir kenara bırakılarak ve Anayasa'da neyin değiştirildiğine hiç girmeden, seçmeni aldatmaya dönük bir "kurnazlık" esas alınarak sürdürülüyor.

"Evetçi"lerin önde gelenleri, "hayırcı"ları PKK ile özdeşleştiriyor, "PKK hayır diyor, öyleyse hayırcılar PKK'lıdır" diye, ancak ahmakların inanabileceği bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu algı tutmaz, çünkü; PKK ile iş tutan, Oslo'da masaya oturan, Habur karşılaması yapan, Dolmabahçe mutabakatı imzalayan AKP iktidarıdır.  

Kaldı ki getirilen başkanlık sistemi değil, ucube bir sistem olmakla birlikte başkanlık sistemini destekleyebileceğini açıklayan kişi Abdullah Öcalan'dır. Bu bilgi, İmralı görüşmeleri sırasında tutulan tutanakla, yani belgeyle sabittir!

23 Şubat 2013'te İmralı'da konuşan Öcalan, zabıtlara göre "Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz. Biz AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz." demişti.

"Temel" dediği "demokratik özerklik, ortak vatan" gibi taleplerdi.

***

Devlet Bahçeli ise temsil ettiği siyasi düşünceye ters düşmesini izah edebilmek için "Eğer Doğu Perinçek ve 'hayırcı' yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa, kesinlikle ve istisnasız Sayın Erdoğan'ı tercih edeceğimizi herkes bilmeli ve kafasına sokmalıdır." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.555 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.088 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 878 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 880 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar