HDP gösterip MHP ile vurmak!

Kemal Kılıçdaroğlu, Foks TV'de, Devlet Bahçeli ile görüşmesi hakkında bilgi verirken "Sayın Bahçeli bir söz vermiş ve bu sözünün arkasında duruyor. Ben bu anayasa değişikliğinin...

Kemal Kılıçdaroğlu, Foks TV'de, Devlet Bahçeli ile görüşmesi hakkında bilgi verirken "Sayın Bahçeli bir söz vermiş ve bu sözünün arkasında duruyor. Ben bu anayasa değişikliğinin Türkiye'ye bir felâket getireceğini kendi açımdan, bütün ayrıntılarıyla ortaya koydum." dedi.

Binali Yıldırım ise "Doğrusu, bu taktik hamlenin MHP seçmeni üzerinde etkisi olmaz" yorumunu yaptı! Daha sonra da "Başkanlık kabinesinde MHP'li bakanlar olabilir" açıklamasının ardından "Siyasi rüşvet gibi kavramları kullananlar öyle Sayın Devlet Bey'i tanıyamamışlardır" ifadelerini kullandı.

***

Görüldüğü gibi her şey Bahçeli'de düğümleniyor. Çözüm sürecinde PKK ile birlikte değiştirilemeyen Türkiye'nin rejimi, şimdi Bahçeli üzerinden değiştirilmek isteniyor.

Burada "Bahçeli bir söz vermiş" tespiti üzerinde durmak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türk Milleti'nin geleceği, Bahçeli'nin verdiği bir sözle değiştirilmek isteniyor. Bahçeli'nin bu sözü kime verdiği belli değil. "Tayyip Erdoğan'a" denilebilir ama bunu bilmiyoruz!

Bahçeli'nin Türk Milleti'nin istikbalini, kendi koltuğunu korumak uğruna bir kişinin iki dudağı arasından çıkan kararlara emanet etmesi, akla mantığa uygun değil. Emin Haluk Ayhan, sebebi "devleti sıkıntıya sokmamak" diye açıklıyor. Anlaşılıyor ki bu konuda devlet içinde bir merkezde karar verilmiş. Bahçeli, onlara söz vermiş olabilir...

Bu karar, millî bir karar olsaydı, kamuoyuna da duyurulur, herkesten destek istenirdi. Kapalı kapılar arkasında verilen bu gizli kararın, Türkiye'ye ne hayrı olabilir?

Bakınız, Türkiye Sanatçılar Birliği, "Sözde Başkanlık rejiminin Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşaması mümkün olmayacaktır, yıkılacağı şimdiden görülmektedir. Çalakalem ve hukuksuz bir şekilde, halktan kaçırılarak yapılan ve Amerikan projesi olan bu anayasa değişikliğini, biz sanatçılar, kabul etmiyoruz" diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar