Mehdi Bey, AKP'nin şifrelerini açıkladı!

AKP'nin 14 yıldır ne yapmak istediğini, Tayyip Erdoğan pek çok defa açıklamıştır ama konuyu başka mesajlarla birlikte ele aldığı için esas strateji, hep gözden kaçmıştır. AKP'nin ana...

AKP'nin 14 yıldır ne yapmak istediğini, Tayyip Erdoğan pek çok defa açıklamıştır ama konuyu başka mesajlarla birlikte ele aldığı için esas strateji, hep gözden kaçmıştır. AKP'nin ana şifrelerini bu defa Mehdi Eker açıkladı. Hem de yurt dışında!

Mehdi Eker, Almanya'nın Essen kentinde düzenlenen "Türkiye'nin Kürt Sorunu Algısı ve AK Parti Dönemi 2002-2016" konulu programda, "AK Parti kurulurken Türkiye'nin ekonomi ve enflasyon, inanç ve özgürlükler ve Kürt meselesi olmak üzere 3 temel sorunu vardı. Bu sorunlar mevcut sistemden kaynaklanıyordu. Sistem reforme edilip yenilenirse yani daha demokratik bir sistem inşa edilirse, ekonomide daha rasyonel, yapısal reformları ihtiva eden bir ekonomik reform paketi benimsenir ve uygulanırsa, bu 3 sorun ortadan kalkar. AK Parti'nin programında bunlar vardı" dedi ve Oslo'da başlayan açılım sürecinden ve o programı ABD'den kimin gönderdiğinden hiç bahsetmeden yaptıkları değişiklikleri anlattı..

***

Mehdi Eker, "Bizim düşüncemizde Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkes, Boşnak.., böyle bir şey yok. Biz hepimiz Allah'ın yarattığı kullarız, bu coğrafyada aynı kaderi, aynı tarihi, aynı kültürü, aynı değerleri, aynı inancı paylaşmışız. Bin senedir bu paylaşım devam ediyor. Ne zaman problem olmuş, Cumhuriyet döneminde benimsediğimiz Fransız devriminin ilkeleriyle bir sistem inşa ettiğimiz ve kendi referanslarımızdan uzaklaştığımız, bizi var eden ve bir arada tutan değerlerimizi uygulamadığımızdan dolayı bir sürü sorunla karşılaşmışız" diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar