Dünya, “Erdoğan’la çalışma” kararı aldı!..

Bu karar, 1- 16 Nisan’daki referandum sonucunu net olarak tahmin ettiklerini, 2-Ortadoğu-Karadeniz hattına kalıcı istikrarın gelmesinde 15 Temmuz ihanetini püskürten Türkiye’yi “kilit ülke” olarak gördüklerini...

Bu karar, 1- 16 Nisan’daki referandum sonucunu net olarak tahmin ettiklerini, 2-Ortadoğu-Karadeniz hattına kalıcı istikrarın gelmesinde 15 Temmuz ihanetini püskürten Türkiye’yi “kilit ülke” olarak gördüklerini işaret ediyor. Önce, Batı medyasında “diktatör” yorumlarının azaldığına, devamında da, Türkiye’nin hassasiyetine saygılı zeminde birlikte çalışmanın mekanizmalarının kurulmasına şahit olacağız.

Sırtını, Obama yönetiminin Türkiye’nin milli iradesini dışlayıcı stratejisine dayamış, muhalefeti “dış destekte” arayanlar için üzgünüm. Onlar, Washington Post’a yazı yazan o hanımefendi gibi, ABD’yi Türkiye’de demokrasiye sahip çıkmamakla suçlayıp, Merkel’i de “Türk muhalifi” olarak görmeye devam edebilirler.

Oysa, çevrelerindeki dünya, bir ay gibi kısa bir zaman içinde, tahminlerin çok ötesinde değişti, farkında değiller.

Erdoğan kilit isim...

CIA direktörü Pompeo Ankara’ya geldi, Çavuşoğlu ve Işık yeni Amerikalı muhatapları Tillerson ve Mattis ile biraraya geldiler, Orgeneral Akar, muhatabı Dunford ile İncirlik’te oturduğu masadan tam 6 saat kalkmadı, Yıldırım ABD Başkan Yardımcısı Pence’e yüzyüze herşeyi anlattı, eh zaten, herşey, 45 dakikalık Trump-Erdoğan telefon görüşmesiyle başlamıştı. Yeni Amerikan yönetiminin bir ayda en yoğun ilişki kurduğu başkentin Ankara olması tesadüf olabilir mi, hayır.

Önemli ve yüzünü istikrara dönmüş gelişmeler yaşıyoruz ve Türkler, 1918’de atıldıkları bir coğrafyaya, tekrar “kurucu irade” olarak geri dönüyorlar.

1.    DEAŞ’ın bölgeden temizlenmesindeki ana güç, Fırat Kalkanı sonrası Türkiye oldu. ABD-Rusya hattının Türkiye katılımıyla bir üçgene dönüşmesi dikkat çekicidir.

2.    Türkiye-Körfez ülkeleri stratejik işbirliği, Trump’ın İran’ı yeniden sınırlarına yollama planı açısından en önemli dayanaktır. Bunu yakında İsrail-Körfez ülkeleri yakınlaşması tamamlayacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar