Vale mafyası

Görünüştü kolaylık sağlamak için varlar. Ama, öyle mi? Biiçlerin, gece kulüplerinin, lokantaların, eğlence mekanlarının ve hatta börekçilerin bile kapısında varlar. Son örneği...

Görünüştü kolaylık sağlamak için varlar. Ama, öyle mi? Biiçlerin, gece kulüplerinin, lokantaların, eğlence mekanlarının ve hatta börekçilerin bile kapısında varlar. Son örneği Bodrum’da görüldüğü gibi son derece cüretkâr ve terbiyesizler. Bir kadının üzerine yürüyüp “Keşke erkek olsaydınız” diyebiliyorlar. Denilen yer de sosyetik bir biiç. Ayıptır yahu.

Geçmişte İstanbul sokaklarını değnekçiler tutmuştu. Hem de her köşe başını. Arabanızı caddenin bir kıyısına, bir sokak arasına park etmek istediğinizde yanınızda bitiveriyorlardı. “Abi arabana bakarız” diyerek. Artık o hale gelmişti ki, sanki onlar sokakların sahibiydi. Bir gece Organize Şube polisleri Dolmabahçe’den başlayarak, taa Tarabya’ya kadar tüm sahil boyunu iki taraflı yürüdü. Karşılarına ne kadar değnekçi çıkarsa göz altına aldılar. Sonra bu dert bitti. İşi, İspark devraldı. Anladıkları dilden davranılmıştı.

Şimdi ise bildiği vale sıkıntısı çıktı. Orta halli bir eğlence yerinin kapısında sizden istedikleri ücret ne biliyor musunuz? 50 lira. Daha aşağı bir para verirseniz arsızca istiyorlar. En az alanı, o da orta-alt bir lokantaya gitti iseniz 30 lira.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar