Benzin canavarlarının idam tarihi belli oldu

Hani gaza bastığında ortalığı dumana boğan, neredeyse kilometrede bir litre benzin yakan, gürültülü, gösterişli, bir o kadar da doğa düşmanı araçlarınızla yavaş yavaş vedalaşmaya...

Hani gaza bastığında ortalığı dumana boğan, neredeyse kilometrede bir litre benzin yakan, gürültülü, gösterişli, bir o kadar da doğa düşmanı araçlarınızla yavaş yavaş vedalaşmaya başlayın. Çünkü dünya elektrikli otomobile geçiyor.

Bundan en büyük zararı petrol üreticisi ülkelerin göreceği açık. Çünkü talep zaten yerlerde, o zaman daha da düşecek. Petrol tabii ki yalnızca otomobillerde kullanılmıyor. Başka yüzlerce alan var. En basitinden plastik bile ondan üretiliyor. Ama otomobillerdeki tüketim belirleyici bir oranda.

İşte artık 150 yıllık petrol savaşları yavaş yavaş sonuna doğru geliyor diyebiliriz. Çünkü önce şirketler, sonra da ülkeler elektrikli araç stratejilerini açıklamaya başladılar. 

İsveçli otomobil devi Volvo da 2019'dan itibaren tüm yeni modellerinde bir elektrik motoru bulunacağını duyurmuştu. Yani ürettiği her araç artık hem elektrikle hem de benzinle çalışacak. 2019 benzin motorlu araç için milat olacak gibi. Çünkü, bir adım ötesi tümüyle elektrikli araçların zorunlu olarak üretimi olacak. 

Bir adım ötesi o kadar da öte değil. Çünkü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ülkesinin 2040 yılı itibarıyla fosil yakıtlarla çalışan tüm motorlu araçların satışını durduracağını açıkladı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar