Fetö'nün yeni numarası: 'Aktif Sabır'

10 binlerce kişi sanki büyülenmiş gibi gaipten haber aldığını iddia eden bir adamın peşine düşmüş. Onun dediği mutlak doğru. Katoliklerin Papa’ya davrandığı gibi davranıyorlar....

10 binlerce kişi sanki büyülenmiş gibi gaipten haber aldığını iddia eden bir adamın peşine düşmüş. Onun dediği mutlak doğru. Katoliklerin Papa’ya davrandığı gibi davranıyorlar. “Eleştirilemez kişilik.”

Bu adam 40 yılda devasa bir örgüt kurmuş. Hep bir maskenin ardında saklanarak. Hiç kendini belli etmemiş. Gerektiğinde kendisine küfür etmelerini bile söylemiş. Yeter ki kurduğu “Tuzak” bozulmasın.

Sonrası bildiğiniz malum gelişmeler. Ele başları yurtdışına kaçmış. Bunun ne kadar kötü göründüğü belli. Ama hemen bir kılıf uydurmaya çalışmışlar. “Hicret” adını koymuşlar. Neredeyse (Haşa) kendilerini Hz. Peygamber veya sahabeleriyle aynı kefeye koyarak. Güya bu “Hicret”miş. O kadar dini bilgisi zengin yazarı okuyorum. Bu teze yönelik karşı bir yazı görmedim. 

En büyük dertleri, geride kalan, yani satıp kaçtıkları kitlenin diri tutulması. Bu yüzden sürekli umut haberleri pompalıyorlar. Yine darbe olacağını, hapse düşenlerin kurtulacağını vs. Ancak bu da yeterli gelmemiş olacak ki, “göze görünür eylem” istemeye başladılar. Fakat işin doğasında bir gariplik var. Bu insanlara 40 yıl “Kendini sakla” dedikten sonra nasıl ortalığa çıkmalarını istersiniz ki? On yıllarca “Sabır” tavsiye edip kullanılan bir kitle nasıl onların işine gelecek bir şekilde “Eylem” yapabilir ki? Bunlar nasıl kaçaklığı “Hicret” olarak tanımlamışlarsa, korkaklığı-kendini gizlemeyi de “Sabır” olarak adlandırmışlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar