Fetö, Jim Jones veya Marshall Applewhite'dan beter

Kanlı bir darbe teşebbüsünün üzerinden bir yıl geçti. Biz hala Batılılara neler yaşadığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Gerçeklik algısı zaman ve mekâna göre...

Kanlı bir darbe teşebbüsünün üzerinden bir yıl geçti. Biz hala Batılılara neler yaşadığımızı anlatmaya çalışıyoruz. Gerçeklik algısı zaman ve mekâna göre değişen bir şey. O yüzden tane tane, Batılıların anlayacağı şekilde anlatmaya çalışacağım. Sevgili Batılılar:

FETÖ sizin alışık olduğunuz türde bir örgüt değil. Öncelikle tek ve değişmez bir elebaşları var. Onun doğruları doğru, yanlış dedikleri yanlış. Sorgulama şansınız yok. “Liderin” değiştirilebilmesinin imkânı yok. Ölene kadar o makamda. Alınan kararları eleştirebilmeniz, farklı bir fikir beyan etmeniz akla bile gelemez. 

Sizin daha iyi anlamanız için tanıdığınız bir isme benzetebilirim. James Warren “Jim” Jones’a. Hani 1978’de kendisine inanan 918 kişiyi toplu intihara zorlayan Jim Jones’a.

Veya yaklaşık 10 yıl sonrasında kuyruklu yıldızın arkasında olduğunu düşündükleri UFO’ya binerek cennete gideceklerine inanan, bu uğurda intihar eden 39 kişinin bağlı bulunduğu “Cennetin Kapısı” tarikatına. Nasıl Jim Jones veya Marshall Applewhite sorgulanamaz ise Fetullah Gülen de öyle. 

Üstelik bu kıymeti kendinden menkul modern zaman “İnançları” bir tarafa, İslam bir tarafa. FETÖ, çok çok daha köklü ve milyarlarca inananı olan bir dini kullanmaya çalışıyor. Bakmayın siz “Sevgi pıtırcığı” söylemlerine. İçlerinde kesin bir bizden olan olmayan ayrımı var. Son tahlilde siz onları, onlar da sizi kullandığını düşünüyor.

Kendilerine ne ismi takarlarsa taksınlar sonuçta gizli bir örgütler. Çünkü, kim onlardan, kim değil bilemiyorsunuz. Üyeleri bile birbirini tanımıyor. Üyeler birbirini tanımadığı için anahtar elemanlar aradaki organizasyonu tamamlıyor. O yüzden onlara sivil toplum örgütü muamelesi yapmayın. Sivil toplum örgütü olabilmeleri için şeffaf olmaları gerekiyor. Böylesi devasa bir yapı, emekli bir vaiz ve onu sevenlerden mi oluşuyor zannediyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar