Çekiç ve çivi entegrasyonu

Mesleki deformasyondur. Mesela, gazetecilerde vardır, herhangi bir siyasi partiyi takip eden muhabir bir süre sonra parti liderine ve yönetim kadrosuna yakın olmaktan dolayı dünyaya o pencereden bakmaya başlar. Zaten bir kısmı daha sonra milletvekili...

Mesleki deformasyondur. Mesela, gazetecilerde vardır, herhangi bir siyasi partiyi takip eden muhabir bir süre sonra parti liderine ve yönetim kadrosuna yakın olmaktan dolayı dünyaya o pencereden bakmaya başlar. Zaten bir kısmı daha sonra milletvekili olur. Polis muhabirleri neredeyse polisleşir. Ekonomi muhabirleri sanırsınız ki binlerce kişi çalıştıran holding patronlarıdır. Kendisi de bordrolu bir işçi olduğu halde hep patronlarla röportaj yapar. Eski zamanlarda var olan “sendika” muhabirlerinin artık görünmemesinin sebebi de budur. Adliye muhabirleri yarı hâkim yarı da evrak memurudur aynı zamanda. Magazinciler ise sanki 30 yıllık sosyete mensubu.

Sadece gazeteciler için değil. Her meslek ve neredeyse her insan için geçerlidir bu durum. Neye çok fazla kafa yorarsanız artık hep onu düşünmeye başlarsınız. İçselleştirirsiniz. Hani derler ya “Elinde çekiç olan bütün dünyayı çivi görür” diye.

Komplo teorileri de böyle böyle ürer, çoğalır. Çünkü bir konuya kafayı takan kişi, beklemediği bir gelişme olduğunda hep başka sebeplere yorar bu durumu. Sonrası çık içinden çıkabiliyorsan.

Ama inanın bizlerin dışında da koca bir dünya var. Ve hayat bizlere rağmen devam ediyor. Türkiye’nin gündemi belli. Ve bugünden kimi zaman sıcaklarla da birleşip daha da boğucu hale geliyor. Ben sıradan konuların tartışıldığı günleri özlüyorum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar