Her yeri imara açalım. Bütün rantı biz yiyelim

Eskiden yanlış düşünürmüşüm. Şimdi gerçeği fark ettim. Bu müteahhit dalgası ile baş etmenin “mümkünatı” yok. En iyisi teslim olmak. Öncelikle “Müteahhit dalgası”...

Eskiden yanlış düşünürmüşüm. Şimdi gerçeği fark ettim. Bu müteahhit dalgası ile baş etmenin “mümkünatı” yok. En iyisi teslim olmak.

Öncelikle “Müteahhit dalgası” ile neyi kastettiğimi anlatayım. Bu aslında bir düşünce biçimi değil. Tam tersine, tam anlamıyla bir eylem biçimi. Hatta hatta düşünmeden eyleme geçme şekli.

Öncelikle gücünü halkımın yeşil alan ve deniz tutkusundan alıyor. Çünkü halkım kahir ekseriyetle ya yeşillik alanda ya da deniz kıyısında oturmak istiyor. Bu tip evlerin şerefiyesi var. Öyle olunca da onların talep ettiği yerler pahalanıyor. Müteahhitler de haliyle buralara ev yapmak için yarışıyor.

Sağolsun belediyelerimiz de sanki bir daha hiç seçilmeyecekmiş gibi rant üretmeye çalıştıklarından nasılsa hokus pokus birşeyler oluyor ve bu alanlar imara açılıveriyor. Maalesef belediyecilik anlayışımız rant ve talan ekonomisi üzerinde yükseliyor. Biri kalkıp, “İmar harçlarını ve imar vergilerini kaldırdım. Belediyeler sadece verdikleri hizmetler için para alacaklar” dese tüm belediye sistemi çökecek. 

Göze kestirilen bölgede önce küçük bir yer inşaa ediliyor. Sonrası Allah Kerim. Ardı geliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar