Yeni bir dönem

Türkiye artık yeni bir döneme girdi. Yönetim sistemi tümüyle değişti. Son 3 aydır tüm gündemi oluşturan referandum artık bitti. Sabah yeni bir güne uyanıyoruz. Ve aslında hepimizin bildiği ama hay huy...

Türkiye artık yeni bir döneme girdi. Yönetim sistemi tümüyle değişti. Son 3 aydır tüm gündemi oluşturan referandum artık bitti. Sabah yeni bir güne uyanıyoruz. Ve aslında hepimizin bildiği ama hay huy içinde pek dile getirmediği gerçek karşımıza çıkıyor.

Evetçi de, hayırcı da aynı anneden, babadan kardeşler. Onlar komşu, hısım, akraba. Ve bunu hiç birşey değiştiremez. Bu işin kazananı kaybedeni yok. Gene yüzyüze bakacağız, birlikte çalışacağız, birlikte ağlayıp, birlikte güleceğiz. Ne gidecek başka bir yer var, ne de yaşayacak.

Böylesi yakın bir sonuç demokrasi adına çok sevindirici. Siyasi tahliller sonra yapılabilir ama bu sonuç aynı zamanda Türkiye’nin ancak demokrasi içinde yönetilebilir olduğunun da göstergesi. 

Şimdi artık önümüze bakmamız lazım. Türkiye’yi daha ileri götürmek için neler yapabileceğimize. 

MHP’NİN DURUMU SIKINTILI

Rakamlar Devlet Bahçeli ve MHP yönetiminin düşündükleri gibi partilerine yön veremediğini ortaya koydu. Mutlaka AK Parti’den de kayıp olabilir ve hangi partilinin ne oy verdiğini tahlil etmek çok güç. Ama görünen o ki, Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın saha hakimiyeti işe yaradı. Buna karşılık özellikle büyük şehirlerdeki MHP oyları erezyona uğradı. Bu durum belki kısa vadede etkisini göstermeyebilir. Ama orta vadede parti yönetiminin, yönetimde kalmak için ciddi sıkıntılar yaşayabileceği ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar