Oldu olacak zorla paramızı alın

Seyahat Acentaları Birliği TURSAB “Booking” isimli internet sitesine dava açmış. Mahkeme de bunu uygun görmüş. Sonunda bu siteye yasak gelmiş. Şimdi bu dünyanın en önemli turizm sitesine Türkiye’deki biri...

Seyahat Acentaları Birliği TURSAB “Booking” isimli internet sitesine dava açmış. Mahkeme de bunu uygun görmüş. Sonunda bu siteye yasak gelmiş. Şimdi bu dünyanın en önemli turizm sitesine Türkiye’deki biri, Türkiye’den otel aramak için ulaşamıyor. Yani yabancılar Türkiye’de ucuza tatil yapabiliyor, biz kendi ülkemizde kazık yiyoruz.

Önce bu site ne yapıyor onu anlatayım: Bu bir internet sitesi. Dünyanın en büyüğü. Yüz binlerce otele erişimi var. Bir yere gitmek istediğinizde makul fiyatlı oda bulmanızı sağlıyor. Gücüne dayanarak da düşük fiyat almakta başarılı. Kendi tahsilat yapmıyor. Ama komisyon alıyor.

Tatilcinin doğrudan otele ulaşmasını sağlıyor. Müşterilerinin değerlendirme puanı verebilmesi ve yorum yapabilmesi de hizmet kalitesinin artmasına yol açıyor.

İşte bu imkana biz kendi ülkemizde artık ulaşamıyoruz. Sebebi ise turizm acentalarının az para kazanması. Yani bizim az para ödememiz. Türkçesi kazıklanmamamız.

Seyahat acentalarının artık fark etmesi gereken şey teknolojik gelişmeler mevcut şartların değişmesine yol açar. Bu da onlardan biri. Bunu yasaklarla önlemeleri mümkün değil. Oda fiyatlarının artması ilk bakışta turizm sektörü için iyi gibi görünse de yurt dışında bir tatilin daha ucuza geldiği durumlarda hangisinin tercih edileceği ortada.

Sonra “Herkes Ege adalarına gidiyor” diye ağlaşıyorlar. Niye acaba?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar