Bu manyak bizden değildir

Londra güvenli bir şehirdir. Hem de gayet güvenli. Bizim alışık olmadığımız kadar düzenlidir de aynı zamanda. Sokakları on binlerce güvenlik kamerası tarafından denetlenir. Hatta bu konuda şehir efsaneleri bile...

Londra güvenli bir şehirdir. Hem de gayet güvenli. Bizim alışık olmadığımız kadar düzenlidir de aynı zamanda. Sokakları on binlerce güvenlik kamerası tarafından denetlenir. Hatta bu konuda şehir efsaneleri bile vardır. Evinden çıkan bir Londralı işe gidip gelirken en az 300 kez kameraya yakalanır diye. (Bence bu rakam daha da fazladır.) Ama maalesef zaman zaman çağımızın sosyal kanseri terörün hedefi olabiliyor. Tıpkı bizim gibi, dünyanın başka kentleri gibi.

Dün haberi ilk duyduğumda “Eyvah” dedim. “Yine mi?” Çünkü bu tür terör saldırıları bizde yaşandığında, biz aradaki farkı biliriz. Saldırgan, “İslam” adını kullanmaya çalışsa da bizden değildir. Aslında “İslam”ı kendi çılgın amaçlarına ulaşmak için kullanmaya çalışan bir sahtekardır. Ama ortalama bir Batılının bu farkı anlaması çok güç. “Eyvah” dememin sebeplerinden biri de buydu. Diğeri tabii ki hayatını kaybeden masumların acısı.

Bu saldırgan önce Westminster Köprüsü'nde aracını yayaların üzerine sürmüş, sonra parlamento binası dışında bıçakladığı silahsız polis 48 yaşındaki Keith Palmer'ı öldürmüştü.

Bu eylemin yapıldığı yer nasıl diyeyim Londra’nın neredeyse en turistik yeriydi. Parlamento’nun da dibi. Bizde mesela İstanbul’un neresine denk gelir diye düşündüm. Şöyle diyeyim, Sultanahmet Meydanı ile, İstiklal caddesinin karışımı gibi. Ankara için ise muhtemelen Kızılay Meydanı. Hem turistler çok yoğun, hem de iş merkezlerinin ortasında. Londra’ya giden her turist kesinlikle o köprüden bir kez geçer. Bu da senede on milyonlarca kişi demek zaten.

Bu saldırgan önce bu köprü üzerindeki kalabalığın içine dalmış. 3 kişiyi öldürüp bir çok kişiyi de yaralamış. Yaraladığı 3 kişinin polis olması muhtemelen onları hedef aldığını akla getiriyor.

Daha sonra aracından inmiş parlamento önüne gelmiş. Burada da SİLAHSIZ bir polisi bıçaklayarak öldürmüş. Evet yanlış okumadınız. Silahsız polisi. Çünkü İngiltere’de normal polis memurları silah taşımazlar. Hep böyleydi.

Saldırgan daha sonra parlamento yakınında vurularak öldürülüyor. Polis ismini henüz açıklamadı. Siz bu yazıyı okurken muhtemel açıklanmış olur.

Diyeceğim o ki, Londra’da yaşanan bir olay daha saldırganın adı bile açıklanmamışken bize neden “Eyvah” dedirtiyor? Çünkü maalesef kafamızın ardında bir yerlerde bunun “İslam” adını kullanmaya çalışan bir manyak olabileceğini düşünüyoruz. Ve hem hayatını kaybedenlere, hem de bu manyakların yüzünden bir kez daha kendimizi anlatmak zorunda kalacağımıza üzülüyoruz. 

VEREYİM DE “KOLTUK”LA KONUŞ

Şimdi size tüm politikacıların, yüksel bürokratların ve dahi özel sektörde üst pozisyonlarda görev yapanların ders alması gereken gerçek bir olay anlatacağım.

Bir dostum yıllar evvel bir televizyonun genel müdürlüğü görevini yaparken patronu ile tartışıp istifa etti. Ve tabii ki herkesin başına gelen onun da başına geldi. O zamana kadar sürekli arayıp hal hatır soran “Dostlar” ortalıktan çekildi. Kimi kerhen bir “Geçmiş olsun” dedi. Kimileri ise hiç aramadı bile.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar