Rakka için acele etmesek

Biri gelip biri gidiyor. Belli ki bizi ikna etmeye çalışıyorlar. İstedikleri şey DEAŞ’ın elindeki Rakka’nın PYD ile birlikte alınması. Yani Türkiye’nin, “Teröristlerle hareket etmem”...

Biri gelip biri gidiyor. Belli ki bizi ikna etmeye çalışıyorlar. İstedikleri şey DEAŞ’ın elindeki Rakka’nın PYD ile birlikte alınması. Yani Türkiye’nin, “Teröristlerle hareket etmem” sözünün yedirilmesi.

Anlaşılan o ki Amerikalıların tercihi ortada. Başka bir tarafa yatırım yapmışlar. Bizi de dinlemiyorlar ama, bizden de vazgeçemiyorlar. Çünkü PYD’nin başarı sağlayıp sağlayamayacağı hiç belli değil. Üstelik onları destekleyecek Amerikan uçakları da İncirlik’ten kalkacak. Ola ki bir aksaklık çıkarsa elleri kolları tam olarak bağlı olmasa da büyük sıkıntı yaşarlar. Amerikalı yetkililer, senatörler önce bize uğrayıp oradan gizlice kuzey Suriye’ye neden gidiyor zannediyorsunuz. Bir yandan bizim kararlılığımızı sınayıp, diğer yandan Amerikalı askerlerin gerçekten doğru söyleyip söylemediğini denetlemek için. Öyle ya, Amerika’da otururken sahadaki birilerinin doğru söyleyip söylemediğini anlamak zor. Ayrıca en merak ettikleri de “Bu kadar yatırım yapıp başarıya ulaşamazsak” sorusunun cevabı herhalde. 

Gelin durumu Türkiye açısından tartalım. Öncelikle Rakka Türkiye için bir güvenlik sorunu mudur? Evet önemli bir güvenlik sorunudur. Çünkü o teröristler orada durdukça saldırılara uğrayacağız. Bana göre Fırat Kalkanı çok daha önce yapılmalıydı. Ama olmadı maalesef. Uluslararası dengeler müsaade etmedi. Fırat Kalkanı ile Türkiye, Irak’ın parçalanması sırasındaki eylemsizliğinden sıyrıldı. Barış sağlamayı kapıyı pencereyi kapatıp dışarıda kopan yaygaranın bizim evimize sıçramayacağını düşünerek dua etmek zannedenlerin ne kadar yanıldıkları ortada. Üstelik Kuzey Irak’ın bir kısmı onlarca yıldır terör örgütünün kontrolünde. Aynı şeye bu kez de müsaade edileceğini düşünenler yanıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar