Trump'ın derdi fakirlerle

Ortalama Amerikalı korkuyor. Trump’da bu korkuyu kullanıyor.Trump, Amerikalıları Müslümanlar ile korkutuyor. Meksikalılar ile korkutuyor. Biri öldürür, diğeri işinizi alır diyor. Diyor ama ülkesinin ekonomik verileri ha...

Ortalama Amerikalı korkuyor. Trump’da bu korkuyu kullanıyor.Trump, Amerikalıları Müslümanlar ile korkutuyor. Meksikalılar ile korkutuyor. Biri öldürür, diğeri işinizi alır diyor. Diyor ama ülkesinin ekonomik verileri ha bire iyi çıkıyor. İşsizlik yüzde 5. Böyle giderse yani Trump’ın istediği fabrikalar Amerika’da kurulursa çalışacak adam bulamayacaklar. Bir yandan da bunun farkındalar. Amerikan fabrikalarında Norveçli çalıştıracak değiller ya.

Ama bir de düşmana ihtiyacı var. Olağan şüpheli ise Müslümanlığı kullanan teröristler. Aradaki farkı anlamıyorlar. Veya anlasalar da inadına tersine davranıyorlar. Ve maalesef dünyadaki kimi gelişmeler aklı başında insanları değil, onların fikrini pekiştiriyor.

Aslında bu durumun bir Müslüman-Müslüman olmayan kavgası değil zengin-fakir mücadelesi olduğunu göremiyorlar. Kimse sormuyor, “Amerikaya girişi yasaklanmak istenen ülkelerin tamamının fakir olması tesadüf mü?” diye. Ve yine kimse araştırmıyor, eğer durum Müslümanlardan gelecek terör tehdidine karşı önlem almaksa, 11 Eylül’ü gerçekleştiren teröristlerin önemli kısmı Suudi Arabistan vatandaşı iken, zengin Suudilere yasak konmamasının sebebi ne? (Buradan yasak koyulsun anlamı çıkartmayın. Derdim zengin-fakir ayrımının altını çizmek.)

Şimdi Amerika’da işte bu mücadele var. Bir yanda benim gibi düşünenler, diğer yanda korkanlar. Doğal olarak da kimi politikacılar bu korkuyu arttırmak için çalışıyor.

Peki, sizce Trump adı geçen 7 ülkedeki elçiliklerine emir verip Amerika’ya vize vermeyi durdurabilecekken neden böylesine tantanalı bir yönteme başvurdu. Sokaklar gösteri alanına döndü, hakimler devreye girdi.

Cevap bana göre basit: Çünkü Trump henüz daha bir iş adamı. Yaptığı işleri tantana ile duyurmayı seviyor. Karakteri böyle. Adını taşıyan binalar da aynı özellikte. Gösterişli.

Şöyle bir düşünelim. Trump ile ilgili okuduğumuz haberler neler? Obama’nın sağlık reformunu budadı, Meksika sınırına duvar çekti, Meksika Başkanı’nın gelmemesini sağladı, Avusturalya liderinin yüzüne telefon kapadı, bir iki ticaret anlaşmasını iptal etti, İran’ı tehdit etti. Kafayı Birleşmiş Milletler’e taktı, NATO’nun mevcut yapısını beğenmediğini söyledi. Gördüğünüz gibi yaptığı her şey yıkmak üzerine. Kendisinden önce yapılmışları bir bir bozuyor. Bir süre sonra bozacak birşey kalmadığında “Yapmak” gerektiğini anlayacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar