''Ama'' bizi cehenneme götürür

Bu terör saldırısı Paris’te yaşananların neredeyse kopyası. Belli ki DEAŞ’lı teröristlerin işi. Yani, kimin Müslüman olduğuna kendilerinin karar verdiğini düşünen, bu karara göre başta...

Bu terör saldırısı Paris’te yaşananların neredeyse kopyası. Belli ki DEAŞ’lı teröristlerin işi. Yani, kimin Müslüman olduğuna kendilerinin karar verdiğini düşünen, bu karara göre başta kendi usulünce inanmayan Müslümanlar olmak üzere herkesi öldürebileceğini savunan vahşiler.

Belli ki kanlı, kanlı olduğu kadar da sembolik bir eylem planlamışlar. Önceki gün “Bir yılbaşı için bölünmediğimiz kalmıştı” diye yazmıştım. Maalesef işte bu teröristlerin yapmaya çalıştığı şey de buydu. 

Vermeye çalıştıkları mesaj, saldırı için seçtikleri yer. Hepsi hesaplanmış. Size, herkesin ilk aklına gelen şeyleri yazacak değilim.

Fakat, toplumsal olarak, yani siz-biz demeden tüm ülkemizin nasıl bıçak sırtı bir süreçten geçtiğini anlatmak isterim. 

Bu alçaklar ilk olarak sol ve Kürtleri hedef aldılar canlı bombaları ile. Sonrasında düğünleri, Sultanahmet Meydanı’nda-Beyoğlu’nda turistleri. PKK’nın kanlı bombacıları nasıl davranıyorlarsa aynı o şekilde davrandılar. Biri ağırlıklı olarak polisleri, askerleri hedef aldı, diğeri toplumsal yarılma yaratacağını düşündüğü sivil hedefleri. FETÖ deseniz, aynı terane: Devleti, devlete yerleşmiş gizli elemanlarla vurmak. Üç terör örgütünün de hedefi aynıydı. Ülkeyi mümkün olan en kısa sürede bir iç savaş ortamına sokmak. 

Yılbaşı gecesi yaşadığımız olay, hiç de sıradan değildir. Artık çok açıktır ki, Türkiye’de toplumsal fay hatları oluşurmak istiyorlar. Veya, var olduğunu düşündükleri fay hatlarını tetiklemeye çalışıyorlar.   

Bu yüzden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in açıklaması son derece yerinde:

"Bu insanlık dışı katliamın bir pazarda ve bir mabette yapılmasıyla eğlence yerinde yapılmasının herhangi bir farkı yoktur. Teröristlerin hedefi mekanlar değil, insandır, ülkedir, millettir ve topyekün insanlıktır. Terör nerden, kimden ve kime gelirse gelsin asla kabul edilemez. Yapılan terörü diğer olaylardan ayıran tek fark toplumda fitne oluşturarak yaşam biçimlerine göre toplumu bölmek ve karşı karşıya getirmektir. Gün terörün her çeşidine karşı milletçe kenetlenme günüdür.

Aynen katılıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar