Dünya 2'ye teslim oldu

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya 5’ten büyük” diyor ya. Kastettiği Birleşmiş Milletler Daimi Konseyi’nin beş üyesi. İşte dün bu Konsey bırakın 5’i, 2’ye teslim...

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya 5’ten büyük” diyor ya. Kastettiği Birleşmiş Milletler Daimi Konseyi’nin beş üyesi. İşte dün bu Konsey bırakın 5’i, 2’ye teslim oldu.

5 ülke, yani Amerika, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin. Birleşmiş Milletler’de veto yetkileri var. Dikkat edin Almanya bile yok bu listede. Çünkü Çin hariç bu kadro İkinci Dünya Savaşı’nın galipler listesi. Bu yüzden Almanya’yı almamışlar. Eğer bunlardan biri istemezse Birleşmiş Milletler’de bir karar alınamıyor. Bu durum bir çok ülkenin de tepkisini çekiyor. Türkiye bu duruma olan eleştirilerini sık sık dile getiriyor. 

Dün Konsey Halep’te yaşanan katliamın önlenmesi için bir ateşkes kararının oylamasını yaptı. Ve Rusya'nın BM Temsilcisi Vitali Çurkin  bu tasarıyı veto etti. Çin de ona destek verdi karar tasarısını kabul etmedi.

Güvenlik Konseyi'nin geçici üyelerinden Venezuela da karar tasarısına ret oyu verirken, Angola çekimser kaldı. Diğer 11 üye “Evet” dedi.

Karar tasarısında, Halep'e tüm saldırıların sona ermesini ve sivil halka insani yardım ulaştırılmasını öngörülüyordu. Son derece insani bir şey isteniyordu yani: “İnsanlar ölmesin.”

Bu geçmişte de sık sık yaşanan bir şeydi. Nasıl şimdi Rusya, Suriye rejiminin hareketlerini çok ufacık da olsa kısıtlama ihtimali bulunan bir tasarıya geçit vermezken, Amerika da yıllarca bu durumu İsrail için uyguladı.

Yani İkinci Dünya Savaşı’nın galip ülkelerinden oluşan bu güvenlik konseyi ne düzen sağlayabildi, ne adalet. Dünyanın şimdiki durumundan da belli değil mi?

Aslında polis taklidi yapıyorlar

Çakar lambalı araçların trafiği alt üst etmesinden, emniyet şeritlerini işgal etmesinden herkes rahatsız. Son derece pervasızlar. Çok açık bir hakkını yenme duygusu yaratıyor. Kim oldukları bilinmeyen (Aslında bilinen ama) kişiler büyük siyah araçlarına çakar lambalar takıyorlar. Bu lambalarla geçiş üstünlüğü elde ediyorlar.

Bunun sorun olduğunu gören yetkililer de 192 lira trafik cezası uygulama kararı almış. Bu hiç bir şekilde yeterli değil. Çünkü böylesi bir hile ile davrananlar aslında polis veya üst düzey devlet görevlisi taklidi yapıyorlar. Bu aslında kimlik taklididir. Tıpkı asker-polis üniforması giyip ortalıkta dolaşmak gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar