Papa’nın uçağı

Toplumun kaç gündür Papa’nın olmayan uçağı ile uğraşmasına tam anlamıyla,“abesle iştigal” denir. Önderi olduğu toplumu, kişiliğinin çekiciliği ile, potansiyelinin uç...

Toplumun kaç gündür Papa’nın olmayan uçağı ile uğraşmasına tam anlamıyla,“abesle iştigal” denir. Önderi olduğu toplumu, kişiliğinin çekiciliği ile, potansiyelinin uç sınırına kadar çekerek, büyük emeller peşinde koşturmayı beceren liderdeki pırıltıya karizma diyoruz. 
Peki, lideri olduğu toplumu abesle iştigal ettiren lideri hangi sıfatla nitelemek gerekir?
Papa’nın uçağının, gündemimize düşmesi, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in Mercedes makam arabası yüzünden oldu. 
Garip yurttaş yokluk içinde sürünürken Diyanet İşleri Başkanı’nın yurttaştan kesilen vergilerle alınan Mercedes makam arabasında saltanat sürmesi, insanları rahatsız etti. Bu rahatsızlığı Diyanet İşleri Başkanı da içinde hissetmiş olmalı ki, makam aracını iade edeceğini açıkladı. 
Tayyibanizmin önderi ise herkese inat, Diyanet İşleri Başkanı’na zırhlı bir Mercedes tahsis edeceğini ve Sayın Görmez’in yurtdışı gezilerine devletin özel uçaklarından biriyle gitmesine karar verdiğini açıkladı. Emsal olarak da Papa’yı gösterdi. TayyipBey’e göre, Diyanet İşleri Başkanı’nın özel uçağı olan Papa’dan ne eksiği vardı ki? 
Böylelikle sık sık Osmanlı’ya öykünen, Tayyibanizm, bu kez de Papa’ya özenmişti.

***

Ama benzetme yakışıksız ve yanlıştı. 
Papa Katoliklerin dini lideriydi. Etkisi sınırlarıyla kıyaslanmayacak kadar büyük Vatikan Devleti’nin önderiydi. Tarih boyunca, nice krallar atamış, nice krallar azletmiş, fanileri gereğinde aforoz ederek Tanrı’nın nurundan yoksun bırakma yetkisine bile sahip, yaşayan fanilerin en birincisi, Allah’ın yeryüzündeki elçisi olan, yüzyıllar boyu Haçlı orduları kurup bozan, gerektiğinde cennetin anahtarlarını kiliseye bağış karşılığı satan bir üstün yaratıktı Papa. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İyi insan 19 Mart 2024 | 624 Okunma Laiklik nedir? 06 Mart 2024 | 182 Okunma Yıldönümü 03 Mart 2024 | 85 Okunma Aslında biliyorlar 01 Mart 2024 | 67 Okunma Vatan nöbeti 27 Şubat 2024 | 276 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar